- hirdetés -

Az orosházi Pindur Cintia és párja Gál Krisztián indultak A Süss fel nap! című tehetségkutatón. A Tények műsorvezetője, Andor Éva mentorálja őket. A Pindur családnál jártunk, meséltek a forgatásról, és arról, ami a csillogás mögött van.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az orosházi táncos tehetség, Pindur Cintia, és partnere Gál Krisztián bejutottak a TV2 Süss fel nap! című tehetségkutatójába. Mentoruk, Andor Éva a héten a kereskedelmi csatorna Aktív című magazinműsorával Orosházán forgatott. Így csütörtök este az egész ország láthatta a tévében, hogy a két fiatal mennyit küzd mindennap azért, hogy valóra váltsák álmaikat.

A forgatás élményeiről beszélgettünk Cintiával.
– Nagyon kellemes meglepetés volt számomra ez a felvétel, mert azt hittem, hogy Andor Éva olyan, mint a Tényekben: komoly és szigorú. Tévedtem, egy mosolygós, nagyon aranyos nőt ismerhettem meg személyében. Az egész stáb nagyon rendes volt, sokat nevettünk a forgatás alatt. Nekem hatalmas élményt jelentett – emlékezett vissza Cintia.

A csillogás hátterében

A szentesi Szilver Táncsport Egyesületnél táncol Cintia, heti hatszor jár át edzésre. Számos kimagasló eredményt ért el, idén korosztályában magyar bajnokságot nyert. A Süss fel nap! rászoruló tehetségeket segítő verseny kimenetelét internetes szavazás dönti el, a fődíj egymillió forint. Cintiát és két testvérét egyedül neveli édesanyja, aki 2 műszakban 12 órát dolgozik az orosházi kórházban. Nehéz körülmények között élnek a nővérszálló egyik 20 négyzetméteres szobájában. A fizetés felét viszi a bank, és egyre nehezebben finanszírozzák Cintia táncóráit és versenyeit.

Cintia Orosházán is elkápráztatta már a közönséget tehetségével (Fotó: Rajki Judit)
Cintia Orosházán is elkápráztatta már a közönséget tehetségével (Fotó: Rajki Judit)

Felmerült bennük a gondolat, hogy talán abba kell hagynia a táncot a kimagasló tehetségnek, de ezt az ötletet kétnapos őrlődés és gondolkodás után elvetették.
– Tudom milyen érzés, amikor egy gyereknek elveszik az álmát. Nem tehetem meg a lányommal, hogy ötévnyi szorgalmas gyakorlás,  kimerítő edzés, annyi buszon tanulás, és országos bajnokság után ne engedjem táncolni. Próbálok mindent megtenni a gyerekeimért és az álmaikért  – vallja Pindur Zsanett, Cintia édesanyja.

A verseny nyereménye néhány hónapig levenné a terhet a vállukról, és biztosítva lenne a kislány további fejlődése. Hogy ők nyerik-e a versenyt, az csak rajtunk, a közönségen múlik.

Ide kattintva lehet szavazni Pindur Cintiára és Gál Krisztiánra december 14-ig, 24 óránként ismételhető a voksolás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.