- hirdetés -

A MÁV december 15-étől Orosháza állomáson meghirdeti a kerekesszékes utasok részére akadálymentes közlekedés szolgáltatását.

Akadálymentes átjárót alakított ki a MÁV-START  az orosházi állomás harmadik vágányáig múlt héten – adta hírül a Vasútfotózás Orosháza blog. Az átjáró alatt a régi fa talpfákat új betonaljakra cserélték, a vágányzatot megemelték, illetve új, műanyag átjáróelemeket helyeztek el az átkelőhelyen. Az, hogy miért csak a harmadik vágányig készült el az átjáró, megtudható a blogról.

A helyi állomáson a MÁV-START hamarosan üzembe helyez egy mobil emelőt, melynek kezeléséhez a személyzet képzése folyamatban van. A vasúttársaság december 15-étől Orosháza állomáson meghirdeti az akadálymentes közlekedés szolgáltatását kerekesszékes utasok részére, emellett az épület és a kapcsolódó létesítmények akadálymentesítését is meg kívánja valósítani a jövőben – tájékoztatott a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága.

A mozgáskorlátozott utasok a MÁV-START Zrt. illetékeseinél, a +36 80/ 630-053-as ingyenesen hívható telefonszámon rendelhetik meg az utazásukhoz szükséges eszközöket. Ilyen a mozgáskorlátozottak emelésére szolgáló mobil emelő, valamint a szállításukra kialakított speciális vasúti kocsi. Az igényt az utazás előtt legalább 48 órával korábban kell jelezni a vasúttársaság felé.

Részletes információ a MÁV-START oldalán, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.