- hirdetés -

Az orosházi származású Petrus Márta Elvált, Magabiztos Nő című blogja esélyes a HVG Goldenblog díjára. Mártival beszélgettünk jelölésről, blogolásról. Olvassátok, de az is fontos, hogy szavazzuk az élre!

A 29 éves fiatal édesanya, Petrus Márta Elvált, Magabiztos Nő című blogja bejutott a legjobb 100 közé a Goldenblog versenyen. Hogy ez mi is pontosan, később leírjuk. A Facebookon láttuk, hogy a jelöltek között van Márti blogja, így megkerestük és beszélgettünk vele terveiről, és hogy mi vitte rá az írásra.

Randival lehet licitálni

Márti jelenleg Szigetszentmiklóson él, év elején vált el, és idén március végén indította blogját. Tagja egy vállalkozó női csoportnak (1800 tagja van), ők vetették fel neki a blog ötletét, hiszen a tapasztalatok szerint az elvált nők a legtöbb esetben nagyon egyedül vannak problémáikkal, Márti viszont őszintén és nyíltan osztja meg gondolatait és érzéseit másokkal.

Petrus Márta - orosházi származású blogger (Fotó: Böjthe Borbála )
Petrus Márta – orosházi származású blogger
(Fotó: Böjthe Borbála )

– Korábban még csak nem is gondolkodtam blogon, nagyon azt se tudtam mi fán terem, és az íráshoz sem volt sok közöm. Azért bólintottam rá mégis, mert szeretek segíteni, és ha már ennyivel segíthetek másoknak, akkor azt nagyon szívesen megteszem – avatott be Márti.

Rögtön az első írását a Nők Lapja Café és a Startlap is kitette főoldalára. Blogján pasi-árverést indított, ahol randival lehet licitálni. Erre az ötletre még a TV2 is felkapta a fejét, néhány hete a Naplóban bemutatták a kezdeményezését. A Goldenblog versenyre Márti jelölte blogját környezete unszolására.
– Tavaly hallottam erről a díjról, de mivel akkor még blogom sem volt, sőt nem is terveztem, hogy indítok, így nem különösebben izgatott a dolog. Aztán amikor a csajok mondták, hogy jelöljem magam, elkezdtem utána olvasgatni. Akkor már nagyon szerettem volna bekerülni a legjobb száz közé, mert szerintem ez óriási megtiszteltetés. Amikor megkaptam a levelet, hogy sikerült, úgy örültem neki, mint egy gyerek – emlékszik vissza Márti. Most már a top 10 a következő célja, szerinte azonban nem reális cél még, hogy ő nyerjen, hiszen nagyon fiatal az oldala.

Ha az utóbbi kijelentéssel nem értetek egyet, mert szerintetek is nagyon jó a blog, és megérdemli a Goldenblog díjat, akkor itt szavazhattok az Elvált, Magabiztos Nő blogra.

De mi az a Goldenblog?

Kilenc év, hat kategória és több ezer blog – így lehet talán leginkább összefoglalni a Goldenblog versenyt. Bárki benevezheti kedvenc, vagy épp saját blogját. A beérkezett pályázatokból a legjobb százat gyűjtik össze, ezekre lehet szavazni október 28-tól egészen november 16-a 23:59-ig. A közönségdíjakat a szavazás lezárása után meghirdetik az oldalon, a szakmai díjasok pedig majd csak a díjátadón tudják meg az eredményt. Azokat hívják meg a Goldenblog díjátadóra, akik kategóriánként a top 10-be jutnak. A versenyről ezek a legfontosabb tudnivalók, bővebben itt tudsz utána olvasni.

Nem ez az első, hogy helyi kötődésű blog kerül a listára. 2005-ben harmadik, 2006-ban pedig első lett saját kategóriájában az egykori orosházi újságíró, Korbely György Kisvárosi Webnaplója. A blog már más néven fut, de most is versenyben van. 2007-ben a Földiek blog került be a döntőbe, a Forgó Imi-Németi Zoltán páros blogja óriási siker volt annak idején, kár, hogy nem megy már a blogjuk.
2010-ben a „Nem csak krumpli” blog szerzője, Tóth Margit is felkerült a TOP 50-as listára, kollégánk, Balogh Csaba pedig ebben az évben nyert is kategóriájában. 2012-ben és 2013-ban pedig a könyvtárosok is versenybe szálltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.