- hirdetés -

Fokozott közúti ellenőrzésre számíthatunk november 6-tól december 12-ig, a rendőrség ellenőrzi a világítást, láthatóságot, illetve a szemüveg viselését. Országszerte több szerviz és optika vizsgál most ingyen, éljünk a lehetőséggel!

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén harmadik alkalommal indítja „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát. Október 2-től december 12-ig az akcióhoz csatlakozott szervizekben a szakemberek vállalják, hogy térítésmentesen átvizsgálják a járműveket. Orosházához legközelebb Hódmezővásárhelyen és Békéscsabán négy szervíz várja a járművezetőket. A kampányban optikusok is részt vesznek, városunkban az Edit optikában ingyenes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal látják el a járművezetőket.

Hasznos tanácsokat gyűjtöttünk össze egy korábbi cikkünkben arról, hogyan is vezessünk az őszi, téli hónapokban.  

Fontos, hogy láss, és hogy lássanak
Fontos, hogy láss, és hogy lássanak

November 6-tól december 12-ig tart majd az országos fokozott közúti ellenőrzés, melynek során a rendőrség teljes körűen és kiemelten vizsgálja a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét.

– A járművezetők felelőssége, hogy felkészítsék járművüket az őszi, téli időszakra és az is, hogy ellenőriztessék, jó-e a látásuk – emelte ki Óberling József rendőr ezredes a kampány fővárosi sajtótájékoztatóján. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnöke rámutatott, a felkészüléssorán fontos a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer ellenőrzése, a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray és a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő használata. 

A kampány Facebook oldalán bővebb információt, szervíz- és optikakereső programot is találunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.