- hirdetés -

November elsején az Alvégi temetőben ökumenikus megemlékezés lesz.

November elsején, szombaton 14 órától az elhunytakért szól az ima az Alvégi és Felvégi temetőben. Majd az elmúlt évek hagyományát követve halottak napi megemlékezés lesz ugyanezen a napon 14.30-tól az Alvégi temetőben. A magyar hősök sírkertjében Laczki János evangélikus lelkész, dr. Laurinyecz Mihály esperes plébános és Szalkay Róbert református lelkész közös, ökumenikus megemlékezést tart, majd a városvezetés képviselői koszorút helyeznek el a magyar, orosz és román hősök sírkertjében.

A katolikus egyházközségben a halottak napjával kapcsolatban a következő liturgikus események lesznek: november elsején 14 órakor az Alvégi temető katolikus részében szertartás az elhunytakért. Ugyanezen a napon 17 órakor a katolikus templomban lesz szertartás az elhunytakért, november 2-án 10 órakor szentmise.

Az evangélikus templomban november 2-án vasárnap, a délelőtt 10 órai istentisztelethez kapcsolódóan a gyülekezet mintegy 800 áldozatának emléktáblái előtt ünnepi megemlékezést tartanak az I. világháború kitörésének 100. évfordulója kapcsán. Délután 5 órakor gregorián esti istentisztelet (vespera) lesz.

A református templomban november 2-án 10 órától lesz halottak napi istentisztelet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.