- hirdetés -

Többek között ez is kiderült azon a kerekasztal beszélgetésen, melyet a városi könyvtárban szerveztek. Az országos találkozóra bloggereket várták, az olvasás aktuális helyzetét vitatták meg.

Asztal híján legalábbis csak kerek a beszélgetés, kerekasztal helyett. 2010 után ismét országos találkozót tartottak a városi könyvtárban – könyvrajongók számára. A kötetek szeretete mellett a Moly.hu nevű könyves közösségi portál a résztvevők másik kapcsolódási pontja.

– A Jusht Zsigmond Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében, a Nemzeti Kulturális Alap pályázata és a Békés Megyei Könyvtár segítségével rendezte meg a találkozót. 2010 után ismét lehetőség nyílt arra, hogy meghívjuk a városba azokat a bloggereket, könyves blogokkal foglalkozó olvasókat, könyvtáras blogokat vezető könyvtárosokat, akik négy éve is náluk jártak, hogy az olvasásról, a könyvekről, a könyvtárakról beszélgessünk – avatott be a rendezvény hátterébe Buzai Csaba, a könyvtár igazgatója.

Baráti körben vitatták meg a bloggerek az olvasással kapcsolatos aktualitásokat (Fotó: Rajki Judit)
Baráti körben vitatták meg a bloggerek az olvasással kapcsolatos aktualitásokat (Fotó: Rajki Judit)

Városunk mellett Debrecenből, Egerből, Kaposvárról és Budapestről is érkeztek résztvevők, hogy a baráti hangulatú beszélgetésen több témát is érintsenek: az olvasás népszerűsítésétől az e-könyvekkel kapcsolatos felvetésekig széles volt a skála. Előbbiről az derült ki, hogy híres emberekkel szinte bármi promotálható és eladható, illetve az internetes közösségi portálok is jó eszköznek bizonyulnak. Utóbbiról pedig azt tudtuk meg, hogy az előzetes feltételezésekkel ellentétben nem robbant óriásit a piac, illetve a könyvtárak életében sem voltak jelentős változások annak ellenére, hogy szinte már mindegyikkel találkozhatunk a közösségi térben.

A rendezvény szervezői egyébként azt remélik, négy év múlva ismét hasonló, tapasztalatokban gazdag találkozóra hívhatják az olvasás szerelmeseit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.