- hirdetés -

Újjászerveződik a cserkészélet Orosházán. A Székács evangélikus iskola dísztermébe várják az érdeklődőket október 17-én 16 órára a cserkészcsapat újjászerveződésének ünnepi ülésére.

Dr. Laurinyecz Mihály atya vezetésével az elmúlt években az orosháziak már ismerkedhettek az ökumenikus mozgalommal, ám ezt most bővíteni kívánják. A tervek szerint egy induló csapattal kezdenek, melynek hivatalos engedélyi kérelmét az alakuló ülés után adhatják be a Magyar Cserkészszövetségnek.

Most még fogadnak egy-két hétig jelentkezőket, majd január elején lehet csatlakozni ismét a csapathoz, aztán legközelebb csak jövő ősszel. Misi atya szerint az őrsi foglalkozások, portyák, túrák, táborok minden alkalma felér egy igazi sátoros ünneppel, az éves cserkészmunka megkoronázása pedig a nyári tábor, aminek előkészítésén egész évben dolgoznak.

– Három éve próbáljuk megismertetni az orosházi fiatalokkal és ifjúsággal foglalkozókkal a cserkészet lényegével. Jelenleg mintegy harminc jelentkező fiatal van, akik már leadták jelentkezési lapjukat, főleg a három egyházi iskolából. De természetesen bárki bármelyik iskolából jelentkezhet, aki azonosulni tud a cserkészet elveivel, gyakorlatával. Minden korosztályt várunk, régebbi cserkészeket is, felekezeti hovatartozás nem akadály, mivel a cserkészet ökumenikus. Sőt… a jelentkezők közel fele kereszteletlen. Magyarországon 102 éve működik a cserkészet, a világban 106. Orosházán is volt ebből két-három évtized, amit folytatni szeretnénk, mert jó – mondja Misi atya.

Hogy miről is szól a cserkészet, arról tájékozódhatsz a Magyar Cserkésszövetség dél-alföldi kerületének honlapján is, csak kattints ide

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.