- hirdetés -

Múlt hét csütörtökön lemondott Nyitrai István, novemberben választ új vezetőt a küldöttgyűlés.

– Az Orosházi Lakásszövetkezet elnöke, Nyitrai István 2014. október 9-én, csütörtökön lemondott igazgatósági és egyben elnöki tisztségéről egészségügyi okból, amit az Igazgatóság a rendes ülésén tudomásul vett – tájékoztatott dr. Kaszai Balázs, a lakásszövetkezet jogi képviselője.

A Lakásszövetkezet élére 2012. szeptemberében került Nyitrai. 2013. novemberében már egyszer lemondott, de pár héttel később megerősítette tisztségében a küldöttgyűlés, így tovább dolgozott.

Most azonban úgy tűnik, végleges a döntése, tehát újra elnök nélkül maradt a Lakásszövetkezet, amelynek küldöttgyűlése előreláthatólag 2014. november 11-én választ új igazgatósági tagot, majd az igazgatóság tagjai közül elnököt. A procedúra elkezdődött, már tart a jelölőbizottság összeállítása.

A napokban írtunk arról, hogy 18,5 milliós tartozást hajtott be eddig a lakásszövetkezetA jogi képviselő kihangsúlyozta, hogy biztosított a lakásszövetkezet folyamatos és zavartalan működése, továbbá hivatalos képviselete az elkövetkezendő időben is biztosított.

Az Orosházi Lakásszövetkezet alapszabálya értelmében bárki lehet igazgatósági tag, aki büntetlen előéletű, nem áll foglalkozástól eltiltás hatálya alatt. Nem lehet ugyanakkor tisztségviselő, aki a Lakásszövetkezetnél folytatott tevékenységével összefüggésben keletkezett, jogerősen megállapított fizetési kötelezettségének nem tett eleget vagy aki az alapszabályban előírt szakmai követelményeknek nem felel meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.