- hirdetés -

Nyolc hónapja vezeti elnökként a Magyar Államkincstárat dr. Dancsó József – Orosháza polgármesteri székét cserélte le a kincstári elnöki posztért még februárban. Mint mondta, a feladat nehéz, de izgalmas.

A fővárosban egy percre a Batthyány Lajos-örökmécsestől, kettőre az amerikai nagykövetségtől található a Magyar Államkincstár egyik, Hold utcai épülete. A Lechner Ödön tervezte impozáns épület (.pdf) negyedik emeletén az elnöki rezidencia – itt tölti ideje jelentős részét az Orosházát korábban három és fél évig vezető dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke, aki szeptembertől a Corvinus címzetes egyetemi tanára is.

Dr. Dancsó József országgyűlési és polgármesteri tisztségéréről lemondott, hogy kincstári elnök lehessen (Fotó: Melega Krisztián)
Dr. Dancsó József országgyűlési és polgármesteri tisztségéről lemondva lehetett kincstári elnök
(Fotó: Melega Krisztián)

Az elnöki asztalon a halom papír mellett egy kis alma, és a Figyelő legfrissebb száma, címlapon Tarlós István, de nem ezért lapozgatta a Kincstár elnöke, hanem azért, mert hosszú cikket közöltek benne a Linamarról, az interjúalany Frank Hasenfratz, a cég tulajdonosa volt. És mivel adott az orosházi kötődés, az elnök olvasott, mint mondja, folyamatosan követi az itthoni eseményeket, az OrosCaféra mindennap rákattint.

A napokban az elnöki irodában forgattunk.

httpv://youtu.be/19jYI5ku7XI

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.