- hirdetés -

Borúsan indult, derűsen ért véget – a szervezők reményei szerint derűből a Szikhát menhelyre is jut majd. Állatvédelmi napot szerveztek az állatvédők vasárnap.

Védd a védtelent! Ezt a címet kapta – immár második alkalommal – az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület által szervezett állatvédelmi nap. A helyszín – csakúgy, mint tavaly – az Árpád-kert volt október 5-én, vasárnap. A legfontosabb résztvevők Szikhát lakói voltak, Zsömi, Nusi, Paul és Pami képviselték menhelyi társaikat, és mutatták meg, milyen hálásak egy-egy simogató kézért, jó szóért.

Nusi egy rendkívül ragaszkodó szuka kutyus is gazdit szeretne Fotók: Rajki Judit
Nusi egy rendkívül ragaszkodó szuka kutyus is gazdit szeretne (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

– A felelős állattartásra és menhelyünkre hívjuk fel a figyelmet állatvédelmi napunkkal is, melynek keretében ugrálóvár, arcfestés, készségfejlesztő játékok, kézműves foglalkozás, játszóház várta a legkisebbeket, izgalmas bemutatót tartott a Békéscsabai Ifjúsági Sportkutyás Egyesület, és filmet is vetítettünk, a Kutyaszállót nézhették meg az érdeklődők – mondta el Szigeti Judit, az orosházi állatvédő egyesület elnöke.

Mintegy százan látogattak ki a vasárnapi rendezvényre, ahol színes lufikon harminc menhelyi kutya fotója a magasba szállt, szimbolizálva a reményt, hogy minél hamarabb szerető gazdára találnak.
– A legfőbb célunk, hogy megismerjék az orosháziak Szikhátot és lakóit. Várjuk a segítséget, támogatást, és szívesen látjuk az érdeklődőket a menhelyen, ahol jelenleg is nagyon sok kutya vár szerető gazdára – mondta el Lövei Ferenc, a rendezvény fővédnöke.

Egészen pontosan 182 gazdátlan ebről gondoskodik most az egyesület, a támogatásra nagy szükségük van. Sétáltatás, simogatás, tereprendezés – akinek van néhány szabad órája, kutyaeledel, kutyaház, használt játékok, seprű, plédek, edények, és már gondolva a téli időszakra, hólapát – akinek van lehetősége adománnyal is segíteni.

Az orosházi állatvédőket megtaláljátok a Facebookon is, ide kattintva, de érdemes ellátogatni a honlapjukra is.

A szervezők ezúton köszönik Orosháza Város Önkormányzatának, Lövei Ferenc önkormányzati képviselőnek, a Petőfi Művelődési Központnak, Nagy Nándornak, valamint a Nagycsaládosok Egyesülete orosházi szervezetének a rendezvény támogatását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.