- hirdetés -

Újabb állomásához érkezett a belváros megújulása. A katolikus templom előtti tér eddig sötétbe burkolózott napnyugta után. Mától viszont akár már éjszakai sakkpartikat is lehet rendezni.

Csütörtök este óta fényárban úszik a katolikus templom előtti Széchényi tér. Elkészült ugyanis a térvilágítás, amit az elmúlt hetekben építettek ki.

A városi költségvetésben elkülönített összeg van a közvilágítás bővítésére és térvilágítás kialakítására. Ebből a keretből készült el a tér világítása is, ahová 11 db öntöttvas, kétkaros kandelábert helyeztek el.
– A belváros azon részeit, amiket nem érintett a főtér beruházás, önerős önkormányzati fejlesztésekkel igyekszünk a főtér színvonalához emelni. Több helyszínen folytak munkák az elmúlt egy évben, ezek közül az egyik volt a Széchényi tér, ami a Kossuth szobor átkerülésével új funkciót, attrakciót is kapott – mondta Zalai Mihály alpolgármester. – A téren már elkészültek az új járdák, és fontos, egyben szimbolikus lépés volt a sakkasztalok felújítása is. Ennek a fejlesztésnek az utolsó eleme a tér kivilágítása. Sikerült olyan kandelábereket találni, amik egyszerre hagyományteremtők és modernek, jól illeszkednek a tér kinézetéhez – tette hozzá.

Csütörtökön sötétedés után felkapcsolták az új közvilágítást a katolikus templom előtt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Csütörtökön sötétedés után felkapcsolták az új közvilágítást a katolikus templom előtt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az új kandelábereket már összekötötték a városi rendszerrel, így a többi köztéri lámpával együtt kapcsolódnak be esténként. Így a kivilágított Széchényi téren mostantól akár éjszakai sakkpartikat is lehet rendezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.