- hirdetés -

Az Orosházi Fúvószenekar és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara együttműködést kötött, közös koncertjükön trombitacserével pecsételték meg megállapodásukat.

Az Orosházi Fúvószenekar és a művészeti iskola fúvószenekara október elsején, a zene világnapján már együtt koncertezett a művelődési ház színpadán. Ezzel is megerősítve nemrégiben létrejött együttműködési megállapodásukat, mely szerint a két zenekar kölcsönösen támogatja egymást.

Közös koncerteket szerveznek, ezek bevételének a felét az Orosházi Fúvószenekari Egyesület a művészeti iskola zenekarát is segítő Muzsikáló Gyermekekért Alapítványnak adja.

A két zenekar közös számokat is játszott. Az egyiket a gyermekzenekar karnagya, Debreceni Örs dirigálta. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A két zenekar közös számokat is játszott. Az egyiket a gyermekzenekar karnagya, Debreceni Örs dirigálta.
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kőszegi Németh József, a művészeti iskola igazgatója szerint az együttműködéssel óriási perspektíva nyílik meg a növendékek előtt. Az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elnöke, Kovács Imre úgy gondolja, mindkét félnek nagyon kedvező a megállapodás: a nagy zenekarnak folyamatosan lesz utánpótlása, a növendékek pedig sokat tanulhatnak majd a városi zenekar soraiban ülve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.