- hirdetés -

Negyedik előadását tartja a Madarász Suli csütörtökön a művelődési házban, kirándulást is szerveznek, ma még lehet jelentkezni!

Megkezdte tanévét az orosházi Madarász Suli, hetente várják a madárvilág és a természet iránt érdeklődő gyerekeket, felnőtteket. Eddig a hazai nemzeti parkokról,  Békés megye védett területeiről, háztartási hulladékokról hallhatott előadást a közönség.

A következő előadás csütörtökön fél 5-től lesz. „Az év madara a túzok” címmel Széll Antal, a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi területfelügyelője, természetfotós és filmes tartja a Petőfi Művelődési Központban.

Akiket testközelből érdekel a madárvilág, azokat a Madarász Suli szeptember 27-én, szombaton első szervezett kirándulásukra invitálja. Úticél az Orosházához legközelebb található madárgyűrűző állomás Sándorfalva mellett, a szegedi Fehér-tó partja. A madárgyűrűzési munka megismerése mellett lehetőség lesz a madarakat közelebbről megvizsgálni, fényképezni, emellett lesz időlesz egy kis barangolásra is a lecsapolt tóegységek környékén. A túrára a gyerekek mellett a felnőtteket, vagy akár az egész családot várják. Jelentkezni szeptember 24-e, szerda 18 óráig lehet a művelődési ház infó pultjában.

Bővebb információ: Gál Zoltán természetvédelmi mérnök, a Madarász Suli vezetője. Megtalálod őket facebookon is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.