- hirdetés -

A gólyák védett madarak, de nagy kárt tudnak okozni. Ez ellen is védekezik az áramszolgáltató, Orosházán is készítettek fészektartókat a villanyoszlopokra.

Mint megírtuk, megérkeztek az első gólyák Orosházára. Egyiküket a József Attila utcában fotózták le március 29-én délben. A gólya fokozottan védett madárfaj, ha megérkeznek öröm, de okozhatnak némi üzemzavart is az áramszolgáltatásban.

– Az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén gyakori a gólyák által okozott üzemzavar, amit fogyasztóink áramkimaradásként észlelnek. A madarak zárlatot okozhatnak a fészekrakás során, vagy ha belerepülnek a hálózatba – írták kérdésünkre.
– Orosházán jelenleg tíznél kevesebb gólyafészek található. Az EDF DÉMÁSZ  Békés megye területén évente mintegy 3 millió forintot fordít a gólyafészkek állagának megóvására, illetve fészektartó szerkezetek felszerelésére. Eddig 27 db fészektartó került a megyébe. A madárvédelemben a Körös-Maros Nemzeti Park szakemberei is részt vesznek – tájékoztatott a szolgáltató.

Ugyanakkor fokozottan felhívják a figyelmet arra, hogy az áramszolgáltató hálózatára engedély nélkül felmászni tilos és életveszélyes! A fészkeket csak a hálózat kikapcsolása és feszültségmentesítése után lehet megközelíteni.

Amennyiben bárkinek észrevétele van, jelezze az EDF DÉMÁSZ online ügyfélszolgálatán. Ingyenesen hívható telefonos hibabejelentő: +36 80/823-456, illetve elektronikus hibabejelentő cím: kozvilagitashiba@edf.hu.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.