- hirdetés -

Fontos, hogy lásson a többi közlekedő! Az ősz nem csak az iskolakezdést hozta magával, hamarabb is sötétedik. Megvilágosodás Napja Orosházán is.

A szeptember elsejei tanévkezdéssel megnőtt a közlekedő gyermekek száma az oktatási intézmények körül, főként a reggeli és a délutáni órákban. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy óvatosabban közlekedjünk az iskolák, óvodák környékén és ügyeljünk a kisebbekre. Nem csak ezért kell azonban az óvatosság. Az őszi hónapokban rövidülnek a nappalok, a kerékpárosoknál különösen fontos a láthatóság, mindig legyen náluk például villogó. Hasznos tudnivalókat arról, minek kell még lennie a bicikliken, itt írtunk.

– Nem azért szükséges a világítás, hogy ne büntessenek meg bennünket, hanem azért, mert segítségével elkerüljük a baleseteket. Nagyon fontos az, hogy már messziről jól láthatók legyünk – emelte ki Ilyés Judit rendőr őrmester, baleset-megelőzési előadó.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ügyeljünk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A láthatóságra külön is figyelmeztetnek: a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság október 3-án ismét megrendezi a Megvilágosodás Napját, melynek célja, hogy felhívják a kerékpárral közlekedők figyelmét a világítás használatának fontosságára. Az akcióhoz csatlakozó szervizekben és üzletekben ezen a napon kedvezményes áron vásárolhatnak a kerékpárosok világító berendezéseket Orosházán is, 19 órakor pedig figyelemfelhívó kerékpározásra invitálnak a szervezők, városunkban a rendőrkapitányság épülete elől indul a menet.

Autósok is kapnak tanácsot a rend őreitől: az őszi betakarítások miatt sok a mezőgazdasági munkagép a közutakon, melyek sarat is felhordhatnak az aszfaltra, ez pedig igen veszélyes.
– Az autósok nagyon figyeljenek, hiszen ilyenkor sokkal jobban csúszik az úttest, főként esős időben. Tartsanak nagyobb előzési távolságot – javasolja Ilyés Judit rendőr őrmester. Fontos kiemelni: a KRESZ szerint a földútról szilárd burkolatú útra való ráhajtás előtt a járműről a rátapadt sarat el kell távolítani!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.