- hirdetés -

Sorsolással dőlt el a jelöltek sorrendje, írjuk, hogy melyik polgármesterjelölt hányadik a szavazólapon.

A helyi választási bizottság a választási eljárásról szóló törvény alapján sorsolással döntötte el, hogy az októberi önkormányzati választáson milyen sorrendben szerepeljenek a jelöltek, illetve a listák. Orosházán három szavazólapot kapnak a választópolgárok: egyiken a polgármesterjelöltek szerepelnek, másikon az adott körzet képviselőjelöltjei, a harmadikon pedig a megyei önkormányzati választáson induló listák.

24 800 orosházi szavazhat októberben (archív fotó)
24 800 orosházi szavazhat októberben (archív fotó)

– Érvényesen szavazni kizárólag egy jelöltre lehet, polgármester az a jelölt lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta – tudtuk meg dr. Durayné dr. Nikolics Nikolettától, a helyi választási iroda vezetőjétől.

Orosháza esetében öt polgármesterjelölt van, a sorsolás alapján a szavazólapon a sorrend a következő: Füvesi Sándor MSZP, Jámbor Nándor Jobbik, Steinerbrunnerné Hering Katalin DK, Dávid Zoltán Fidesz-KDNP, Csányi Antal független.

Az október 12-i önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán alkalmazandó szavazólapok nyomtatása már elkezdődött, országosan 10 ezer 119 fajta szavazólap lap készül, és összesen 22 millió darabot nyomtatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.