- hirdetés -

Megváltozott a lakossági hulladékszállítás gyakorlata Orosházán. Ugyanaz a kukásautó és ugyanazok az emberek viszik el a szemetet mint eddig, viszont más cég számláz a lakosoknak. A társasházak pedig hamarosan saját kukákkal rendelkezhetnek.

Törvényi változás miatt 2014. július 1-jétől hulladékgazdálkodási közszolgáltatást kizárólag nonprofit gazdasági társaság végezhet, ezért hozta létre a város 2013 novemberében az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t. Idén nyár óta már a számlázást is az új, nonprofit cég végzi. Ez az egyetlen változás. A számlán továbbra is a rezsitörvényben foglaltaknak megfelelően az előírt, csökkentett árak és a tavaly július óta halmozódó megtakarítások szerepelnek.

Az új társaság egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a társasházakban élők is csak a saját maguk által megtermelt hulladék után fizessenek.
– Először felmérjük a városban a társasházak működési rendjét, illetve a hulladéktermelési szokásokat. Terveink szerint 2015. január 1-jétől a társasházak egyedi azonosítóval ellátott gyűjtőedényeket kapnak, így a kertes családi házak tulajdonosaihoz hasonlóan a keletkező hulladék mennyiségének megfelelő méretű gyűjtőedényre köthetnek szerződést – mondta Csizmadia Gergely, a nonprofit cég ügyvezetője.

A társasházaknál is változás jöhet a hulladékszállításban (Fotó: Melega Krisztián)
A társasházaknál is változás jöhet a hulladékszállításban (Fotó: Melega Krisztián)

Hozzátette, hogy a lakóközösség szabhatja majd meg az ürítések gyakoriságát is, és csak annyi költség terhelheti őket, amennyit a megtermelt hulladék mennyisége indokolttá tesz. A gyűjtőedények zárhatóvá tehetők, így jogosulatlanul senki nem rakhat bele hulladékot, a tudatosabb, szelektív hulladékgyűjtéssel pedig még több megtakarítás érhető el.

Bővebb információt a cég ügyfélszolgálatain (Központ: Orosháza, Fürdő u. 5.; Vásárcsarnok: Orosháza, Könd u. 47-49.) illetve az www.ohunkft.hu oldalon lehet kérni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.