- hirdetés -

Az orosházi kajakos lány az olimpiai reménységek versenyén remekelt, két arany és egy ezüst a mérlege.

Szenzációsan szerepelt, összesen 73 érmet szerzett a válogatott a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen 36 arany-, 24 ezüst- és 13 bronzérem lett a mieink mérlege, így a magyar csapat toronymagasan nyerte meg a pontversenyt, az éremtáblázat élén zárt és természetesen elhódította a legjobb nemzetnek járó különdíjat is – olvasható a Kajak-Kenu Sport oldalán.

A magyar utánpótlás válogatott tagja volt a remek formában lévő orosházi Homonnai Luca is. A jelenleg Győrben versenyző kajakos tehetség három számban állt rajthoz, és nem is vallott szégyent, hiszen két aranyat és egy ezüstöt lapátolt össze. A két aranyérmet ráadásul egy korosztállyal feljebb, a 17 évesek között szerezte, ami tovább növeli a győzelem értékét. Luca teljesítményét a szakma is elismeri, értékelésében őt is külön kiemelte Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Homonnai Luca (k) 1000 méteren is a legjobb lett (Fotó: Facebook)
Homonnai Luca (k) 1000 méteren is a legjobb lett (Fotó: Facebook)

– Az 1000 méter és az 500 méter jól sikerült, végig tartottam a megbeszélt taktikát, sikerült is nyernem. 200 méteren viszont elrontottam a rajtot és már nem tudtam behozni az ott összeszedett hátrányt. Ezért kicsit bosszús vagyok, ez sikerülhetett volna jobban is – értékelt Luca az OrosCafénak. Számára ezzel ért véget a szezon, 3 hét pihenő után viszont elkezdi az alapozást a jövő évi versenyekre.

Eredmények és a versenyek

K1 1000 m: I. hely

K1 500 m: I. hely

K1 200 m: II. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.