- hirdetés -

Sorozatban negyedik győzelmét szerezte a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata. Ezúttal a szebb napokat látott méhkerékieket győzték le a hajrában szerzett Lövei góllal.

Rákóczi Vasas SE – Méhkeréki SE 2 – 1 ( 1 – 0 )

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, 200 néző.
Vezette: Szelezsán Gy. (Popucza, Boda)

Rákóczi Vasas: Lévai – Debreceni, Németh, Ludányi, Boros, Szabó Á., Mazán (Gyarmati 90. perc), Kánya (Simon R.72. perc), Tasi (Lövei 82. perc), Nyéki, Buza.
Edző: Polyák László.

Méhkerék: Patka – Pojendán (Balogh Á.82. perc), Berényi, Lukucz I., Knyihár (Szarka 65. perc), Repisky, Ruzsa Sz., Komlósi, Lukucz M. (Vígh 32. perc), Sztojka, Kovács Gy.
Játékos-edző: Berényi Tibor

Az ULE műfüves pályáján lejátszott mérkőzésen nem úgy indult a találkozó, mint azt a lelkes hazai B-közép megálmodta. Az 5. percben 11-est lőhetett a Méhkerék. Sztojka büntetőjét azonban Lévai remek vetődéssel szögletre ütötte. Az első félidőben többet támadott a Rákóczi, ennek eredményeként a félidő közepén sikerült feltörni a méhkeréki védelmet.

A 24. percben egy jobb oldalról érkezett labdát Tasi bombázott 17 méterről a hálóba, 1-0.

A félidő hátralevő részében is hazai helyzeteket láthatott a nagyérdemű, további gólok nélkül.

A végjátékban kijött a lépés a fehérmezes Rákóczinak (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A végjátékban kijött a lépés a fehérmezes Rákóczinak (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második játékrészben hatalmas fordulatot vett a mérkőzés. A vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést és átvették a játék irányítását. Ennek meg is lett az eredménye. A 80. percben egy jobb oldali beadást Vígh fejelt öt méterről a kapuba, 1-1.

A mérkőzés csattanója immáron nem először az utolsó percre maradt. A 82. percben pályára lépő Lövei Roland gólja újabb három pontot hozott a Rákóczi részére. A 90. percben Mazán jobb oldali beadását lőtte az ötösről a hálóba, 2-1.

A Rákóczi az elmúlt szezonban többször szenvedett balszerencsés vereséget, az idei bajnokságban valamit már visszakapott Fortunától a Polyák-legénység.

Polyák László: – Az első félidei gyenge helyzetkihasználásunk miatt nehézzé tettük a mérkőzést, ugyanis a második játékrészben a Méhkerék ránk erőltette játékát. Köszönjük a B-közép szurkolását, akik a rákóczitelepi fesztiválról átrándulva végig biztatták csapatunkat.

Ifjúsági mérkőzésen: Rákóczi Vasas – Méhkerék 8 – 0

A Rákóczi szeptember 20-án, 16 órakor Jaminában lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.