- hirdetés -

A 2014–15-ös NB I/B-s bajnokság első mérkőzését játszotta szombaton kora délután az Oxxo Energie ONKC csapata. Azt az elmúlt bajnokságban 5. helyen végzett Inárcs-Örkényt fogadtuk, akik minden alkalommal sok borsot törtek az orosházi kézis lányok orra alá.

Oxxo Energie ONKC – Inárcs-Örkény KC 28 – 23 (14 – 10)

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 350 néző.

Vezette: Bujdosó – Horváth.

ONKC: FODOR – ANTAL 5, Mikó 2, ELHARDT 7, KAPOSVÁRI 1, Lovistyék,HÓDI 1. Cs.: DÖMÉNY-VERESS – Kovács 1, Domokos 4, Dancsó 2, Szőke, Nagy 1, Karsai 4, Zvolenszki
Edző: Bárány Zsolt

Az ellenfél legjobb dobói: Somogyi 5, ill. Szabó és Horváth V. 44 góllal

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/2. Kiállítások: 14, ill. 14 perc.

Álomszerű kezdést produkált a hazai csapat. Ki-kilépős szigorú védelmükkel meglepték a vendégeket és villámgyorsan jelentős előnyt harcoltak ki maguknak(8.p. 6–1). Az első időszak sokkja és Józsa Máté időkérése után kezdett magára találni az Inárcs. Kökény és Somogyi vezérletével elkezdték a felzárkózást (18.p. 8–5). Az orosházi lányokat csak rövid időszakokra sikerült kizökkenteni a ritmusból, a szünetig megtartották a négy-ötgólos előnyt. A csapat egyik kulcsjátékosának, Lovistyék Kittinek súlyos sérülése volt az első játékrész egyetlen igazi negatívuma.

A fekete mezes orosházi csapat végig vezetett (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A fekete mezes orosházi csapat végig vezetett (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidőre Józsa Máté feltüzelte lányait és itt már sűrűsödni kezdtek az izgalmak. Félidei hátrányát hamar ledolgozta a vendég együttes, de egyenlíteniük nem sikerült (37.p. 16–15). Elléptünk két, majd három gólra. A játékrész nagy hányadában aztán ez volt a forgatókönyv. A vendégek folyamatosan zárkóztak, az orosházi lányok pedig újra és újra erőt merítettek valahonnan és megint több góllal vezettünk. A mindkét oldalon sok technikai hibával tarkított második félidő az 52. percben hozta az izgalmak csúcspontját. Ekkor 23–22-es állásnál támadhatott az Inárcs, de belehibáztak és mint később kiderült, ez volt az utolsó esélyük. Megint összekapta magát Bárány Zsolt együttese és végül ötgólos különbségű győzelmet aratott, mely a mérkőzés egészét tekintve megérdemeltnek mondható.

Bárány Zsolt: – Az ismert nehézségek után nagyon örülök a győzelemnek, bár az örömöt egy kicsit megkeseríti Lovistyék Kitti sérülése, amely újabb érvágás számunkra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.