- hirdetés -

Az orosházi képviselő-testületben a polgármester mellett 10 egyéni és 4 kompenzációs listán mandátumot szerző képviselő foglal majd helyet októbertől.

Békés megyében 75 település 302 ezer választópolgára szavazhat majd október 12-én. A helyhatósági választásokon nem csupán településvezetőket és képviselő-testületi tagokat választanak a szavazópolgárok, hanem dönthetnek arról is, hogy ki legyen az a 18, aki mandátumot kap a megyei közgyűlésben. Megyei szinten 75 polgármester lesz, közülük nyolc 10 ezer fő feletti várost irányít majd október közepétől 5 éven át. A települési önkormányzatokban betölthető képviselői mandátumok száma megyénkben 490.

Kevesebb mint 40 nap a választásig
Kevesebb mint 40 nap a választásig

Az ajánlások gyűjtése augusztus 25-én elindult. Ahhoz, hogy valakit polgármesterjelöltként nyilvántartásba vegyenek Orosházán, 300 aláírás szükséges. A Nemzeti Választási Iroda honlapján folyamatosan nyomon követhető a településvezetői posztokért, illetve a képviselői mandátumokért indulók nyilvántartásba vétele – az adatok innen érhetők el.

Az őszi önkormányzati választások után felálló orosházi képviselő-testületben a polgármester mellett 10 egyéni és 4 kompenzációs listán mandátumot szerző képviselő foglal majd helyet. A képviselői mandátumért 5-en, 6-an is indulnak körzetenként, de a lista nem végleges. A város polgármesteri székére eddig öten jelentették be igényüket: Csányi Antal (független), Dávid Zoltán (Fidesz), Füvesi Sándor (MSZP), Jámbor Nándor (Jobbik), Steinerbrunnerné Hering Katalin (Demokratikus Koalíció).

Hogy pontosan mennyi jelölt közül választhat majd a mintegy 24 ezer szavazati joggal bíró orosházi, az szeptember 8-a után derül ki.

A témában korábban megjelent cikkeink itt találhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.