- hirdetés -

Esküt tettek az Orosházi Helyi Választási Bizottság tagjai és póttagjai szerda délelőtt, majd az alakuló ülést is megtartották – alig hat hét van az önkormányzati választásig.

Augusztus 25-étől Orosházán is elkezdték az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlások beszerezését. A határidő szeptember 8-a, 16 óra: legkésőbb ekkor kell leadni az íveket, és eddig kérhetik a jelöltek regisztrációjukat a választási bizottságoknál.

– Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltet csak egy ajánlással támogathat. Az íven szerepelnie kell a választópolgár nevének, személyi azonosítójának, lakcímének, anyja nevének és aláírásának. Bármelyik adat hiányzása esetén az ajánlás érvénytelen – emelte ki dr. Miszlai Judit, a választási irodavezető általános helyettese.

Hogy Orosháza esetében mennyi ajánlás kell az induláshoz, azt dr. Durayné dr. Nikolics Nikoletta, a helyi választási iroda vezetője állapította meg augusztus 18-án a névjegyzékben szereplők száma alapján. A tíz körzetben a szavazásra jogosultak számának függvényében eltérő számú ajánlás szükséges – legkevesebb 22, legtöbb 28 –, míg polgármesterjelölt állításához legalább 300 választópolgár ajánlása szükséges.

A választások kapcsán írt korábbi anyagaink ide kattintva olvashatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.