- hirdetés -

Másfél másodpercen múlt az arany, Luca kiválóan versenyzett a nanjingi ifjúsági olimpián.

Mintha nem is olimpiai elődöntőben eveztek volna, akkora különbséggel nyert Homonnai Luca. Az orosházi kajakos lány 1:44,467-es ideje majdnem 14 másodperccel volt jobb, mint a spanyol Camila Aldana Morison Rey-é. Nem volt tehát kérdés, hogy ki kerül a döntőbe.

 Homonnai Luca kajakos ezüstéremmel zárta az ifjúsági olimpiát (Fotó: nanjing2014.org)
Homonnai Luca kajakos ezüstéremmel zárta az ifjúsági olimpiát (Fotó: nanjing2014.org)

A fináléban ellenfele az orosz Nikitina Inna volt, aki 1:49.922-es idejével elsőként ért célba, míg a győriek kiválósága, Luca 1:51.425-ös idővel másodikként. Mindössze másfél másodpercen múlt tehát az aranyérem.

Luca egyébként végig vezetett, de az utolsó kanyarban a szeles pályán megbillent, így végül ezüstérem került a nyakába a 15 éves tehetséges kajakosnak.

A verseny után Luca így nyilatkozott a kajakkenusport.hu-nak:
– Hogy min múlik egy győzelem, nehéz megmondani. Ilyen szélben nehéz kajakozni, én sajnos a második kanyarnál megbillentem, le is támasztottam, és ezzel hátrányba kerültem. De felesleges ezen keseregni, örülök ennek az ezüstéremnek is és annak, hogy itt lehettem ezen az olimpián. Nagyon színvonalas a szervezés, jól érzem magam itt Nanjingban, és biztos vagyok benne, hogy ezek a napok egy életre szóló élményt adnak majd – mondta Homonnai Luca.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.