- hirdetés -

A csatornázási projektnek igen pozitív hozadékaként mintegy százmillió forintos nagyságrendben aszfaltoznak a város több utcáján. Írjuk, hogy pontosan melyek azok. 

A városháza fejlesztési irodáján megtudtuk, a keletkezett forrás abból származik, hogy az uniós projekt eredeti támogatási aránya megnőtt.

Tavaly az önkormányzat elérte, hogy az uniós források aránya a korábban tervezett 85%-ról 95%-ra emelkedett. Így maradt pénz olyan feladatok ellátására is, amit az uniós pályázat terhére nem számolhattak el. A városvezetés úgy döntött, hogy él a lehetőséggel, és ezt olyan utak felújítására szánja, amelyekben ugyan nem volt útfelbontás, nem fektettek csöveket, de a beruházás során megnövekedett a leterheltségük, ún. felvonulási útvonalak voltak az elmúlt bő egy évben. Arra a kérdésre, hogy hogyan esett a választás éppen ezekre az utcákra, azt a választ kaptuk, hogy a pályázati szabályzat szerint csak a csatornázásban érintett utcákat lehetett bevonni a körbe.

Aszfaltoznak a buszállomásnál, az Október 6. utcában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Aszfaltoznak a buszállomásnál, az Október 6. utcában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A 17 érintett utca, ahol a lakók a megújult útburkolatnak örülhetnek: Horváth pap utca, Pipacs, Balassa Pál, Nádor, Egyetértés, Hernád, Nagyhegyi, Búzavirág, Juhász Gyula utca, Üveg köz, Üveggyári utca, Lorántffy, Bácska, Sziget, Alkotmány, Mátyás király és Október 6. utca.

A felújításra az önkormányzat közbeszerzést írt ki, a munkálatokat, mintegy 13 ezer m2-en, nettó 100 millió forintért végezték el, három év garanciával. – Kihasználtuk a lehetőséget, hogy a csatornázás révén olyan régi problémákat is megoldjunk, amelyek égetőek voltak, mert nagyon rossz volt már az útburkolat – hangsúlyozta Zalai Mihály alpolgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.