- hirdetés -

Női kajakban a győriek kiválósága, az orosházi Homonnai Luca veszi fel a küzdelmet a világ legjobb ifjúsági versenyzőivel Nanjingban.

Három versenyző utazott el a kajak-kenu sportágból az augusztus végi nanjingi ifjúsági olimpiára, versenyeiket augusztus 23-án és 24-én rendezik meg a kínai városban. Női kajakban a győriek kiválóságának, az orosházi Homonnai Lucának is szurkolhatunk – írja a kajakkenusport.hu.

Homonnai Luca, a Graboplast Győri VSE kiválósága sokat készült (Fotó: kajakkenusport.hu)
Homonnai Luca a Graboplast Győri VSE kiválósága (Fotó: kajakkenusport.hu)

Az ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló most az ifjúsági olimpián száll vízre, hogy a négy évvel ezelőtti győztes, Farkasdi Ramóna nyomdokaiba lépve megszerezze az aranyérmet Nanjingban. A magyar kajak-kenu sport nagy reményeket fűz a mindössze 15 esztendős Lucához, aki a Graboplast Győri VSE versenyzője. Mellette a paksi Koleszár Zoltán és a tokaji Mozgi Milán készül Nanjingra.

– Úgy érzem, a felkészülésem nagyon jól sikerült, Dunavarsányban egy háromhetes edzőtáborral hangoltunk az ifjúsági olimpiára. Az edzésterv úgy épült fel, hogy reggeli futással kezdtünk, majd délelőtt és délután is másfél-kétórás vízi edzésen vettünk részt, és ha nem voltunk még elég fáradtak, este fél 9-től egy spinning edzéssel zártuk a napot – nyilatkozta a kajakkenusport.hu-nak Luca, akinek a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin a példaképe.

Lucáról korábbi anyagainkat ide kattintva olvashatod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.