- hirdetés -

A mintegy hatvan önkéntes mérlege ez Gellértegyházán. Jól halad a rendezvényház kialakítása.

Csak jöttek és jöttek…. indul a poszt Gellértegyháza Facebook oldalán, mely mutatja: augusztus 9-én és 10-én mintegy hatvan önkéntes segítségével felkerültek a cserepek az épülő rendezvényház tetejére. Az embert próbáló hőség embert próbáló feladatot hozott, de ez nem szegte kedvét a segítőknek: két nap alatt a helyére került a több mint negyvenezer darab cserép, nem is akármilyen.
– A kézi hódfarkú cserepeket az elmúlt öt évben gyűjtöttük össze. Az önkéntesek példaértékű munkát végeztek a hétvégén, a legfiatalabb segítőnk 5, a legidősebb 85 éves volt. Hálásak vagyunk, hogy sokan csatlakoztak kezdeményezésünkhöz – emelte ki Muszka Kálmán, a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A helyszín is mutatta: jól halad a több mint 26 millió forintos beruházás. Hátra van még többek közt a festés, néhány villamossági munka, a tervek szerint augusztus végére ezekkel is elkészülnek.

Muszka Kálmán megköszöni az önkéntesek segítségét (Fotó: Rajki Judit)
Muszka Kálmán megköszöni az önkéntesek segítségét (Fotó: Rajki Judit)

A Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány és az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület tavaly októberben kötött együttműködési megállapodást, és közösen pályáztak, sikerrel. A mintegy 500 négyzetméteres egykori gazdasági épület felújítására egy vissza nem térítendő pályázaton nyertek 26,7 millió forintot. A megújult épület helyet adhat majd a rendezvényeknek (végre időjárástól függetlenül), a célkitűzés szerint a térség kulturális értékeit mutatják be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.