- hirdetés -

A megsüllyedt, töredezett aszfaltú parkolót korszerűsítik a Táncsics utcán, az Ezüst Fenyő Idősek Otthona és a Táncsics gimnázium előtt. Önkormányzati forrásból legkésőbb augusztus végére készül el a beruházás.

A régi, elavult aszfaltos és macskaköves parkoló felújítása a hetekben kezdődött, az önkormányzat biztosított erre keretet, önerőből.

– A burkolatcserére jogos volt az igény. Az ide érkező vendégek és az idősek nehezen tudtak rajta közlekedni. Reméljük, hogy a beruházás sokat segít az itt élőknek és megoldja a gimnáziumba, illetve a szociális otthonba érkezők parkolási gondjait – fogalmazott Dávid Zoltán, a hatos számú választókerület önkormányzati képviselője.

A parkoló teljesen megújul, a csapadékvíz elvezetést is megoldják (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A parkoló teljesen megújul, a csapadékvíz elvezetést is megoldják (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A parkoló a nagy forgalom miatt süllyedt meg, az aszfalt is töredezett, kilátszik a macskakő. A víz elvezetése sem volt megfelelő, emiatt nagy esők idején állt a víz az érintett területen. Az ígéretek szerint ez a probléma a munkálatok befejeztével megszűnik, a beruházás augusztus végéig készül el.

Mák Szabolcs, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportvezetője a munkafolyamat részleteit ismertetve elmondta: a Fehér és Fehér Útépítő Kft. kivitelezésében 800 négyzetméteres felületen újul meg a parkoló, útszegélyt építenek, felújítják a csapadékvíz elvezető rendszert, emellett aszfaltborítást kap az érintett rész, egy későbbi időpontban pedig felkerülnek az útburkolati jelek is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.