- hirdetés -

Az Olvasókörök Országos Szövetségének rendezvényén Orosházát a Bokréta Népdalkör három tagja, és a szövetség társelnöke képviselte. 

„Értünk Kunság mezein, ért kalászt lengettél” címmel július 18-20-a között tartották az Olvasókörök Országos Szövetsége és a Kisújszállási 48-as Olvasókör által szervezett Kárpát-medencei találkozójukat a szövetség tagszervezetei.

Orosháza mellett többek között Újvidékről, Mohácsról, Nagykanizsáról, Hódmezővásárhelyről, Balmazújvárosból és Hajdúszoboszlóról is érkeztek olvasóköri csoportok a seregszemlére. A nagyszabású, háromnapos programon a művelődési és ifjúsági központ nagytermében tartott ünnepségen a szövetség vándorbotja az olvasókörök városából, Hódmezővásárhelyről, a Csúcsi Olvasókörből egy évre a fennállásának 145. születésnapját ünneplő Kisújszállási 48-as Olvasókörhöz került.

A kisújszállási önkormányzat, valamint számos intézmény, vállalkozó, és a helyi civil szféra színe java mellett magánszemélyek támogatásával is megvalósuló rendezvény gálaműsorában, majd aratóversenyen is részt vett a mintegy 150 fős vendégsereg. Irodalmi, helytörténeti emlékműsort tartottak a Kálvin parkban és a Városháza parkjában. Az Olvasókörök Szövetsége vándorkiállításának megtekintése mellett pedig a helyi látványosságok, értékek megismerésére is jutott idő. A házigazdák EU-s, míg az Olvasókörök Országos Szövetsége NEA pályázati támogatással egészítette ki saját forrásait. A találkozó a 48-as Olvasókör felújított épületében az erre az alkalomra elkészült egyesületi zászló felavatásával, majd szabadtéri vendéglátással, kötetlen beszélgetéssel zárult.

A programon az orosháziakat a Bokréta Népdalkör három tagja, illetve Deák György, a szövetség társelnöke képviselte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.