- hirdetés -

Főzőverseny, bemutatók, koncertek – a rossz idő ellenére semmi nem maradt el pénteken a fesztiválon. A közönséget minden értelemben vizes programok várták.

Az igazi fesztiválozók kedvét nem szegi az eső. A rossz idő ellenére is elég sokan döntöttek úgy, hogy kilátogatnak a III. Sör-Virsli Fesztivál első napjára. A rendezvény főzőversennyel kezdődött, amelyen 15 csapat mérte össze gasztrotudományát. A fesztivál nevéhez híven virsliből kellett ebédet varázsolni. Paprikás krumpli, lecsó, fasírt, frankfurti leves is készült, de voltak, akik grillezéssel próbálták levenni a lábáról a kolbászklubosok alkotta zsűrit.

A fesztivál Gyopárosfürdő és a Jövő Építők TDM közös szervezésében valósul meg. A megnyitón Dedák Angéla, a TDM irodavezetője, Dávid Zoltán polgármesterjelölt és Csizmadia Gergely, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója köszönötte a megjelenteket. Jó szórakozást kívántak, és arra buzdítottak mindenkit, hogy egész hétvégén élvezzék a fürdő nyújtotta lehetőségeket és programokat.

Nótár Mary is fellépett a fesztivál pénteki programján Fotók: Kecskeméti Krisztina
Nótár Mary is fellépett a fesztivál pénteki programján (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Az eső miatt a szervezők tető alá, pontosabban az élményfürdőbe vitték a programokat. Így a fürdőzők akár a medencben lubickolva is nézhették a műsort. A megnyitót követően a művészeti iskola Flamingó mazsorett csoportja lépett színpadra. Majd az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület néhány tagja tartott karate, majd aerobic bemutatót. A ReDance Hip-Hop Crew majd a New Feeling Dance School táncelőadása csak tovább fokozta a jó hangulatot.

Az ismert humorista, Lórán Barnabás, közismertebb nevén Trabarna is berobogott, ahogy az már tőle megszokott, egy egész parkolónyi autó hangjával. Már nem csak az esőtől és a fürdőzéstől vizesedett a közönség arca, hanem a nevetés könnyeitől is.

Nézzetek bele a pénteki napba, a videóban Fásy Ádám orosházi gyökereire is fény derül:

A nap koncertje a Fásy Mulató volt, ahol Fásy Ádám, és lánya Zsüliett mellett olyan vendégelőadók is felléptek, mint Kökény Attila, Zoltán Erika, Nótár Mary és Zámbó Krisztián. Nagyon jó hangulatú bulit csináltak az élményfürdőben, a közönség egyik része a medencében, a másik a színpad előtt táncolt. A mulató után B. Tóth László, majd Dj Oszi gondoskodott a jó hangulatról. 

Ha lemaradtál a fesztivál első napjáról, ne szomorkodj, még van két napod behozni!

A főzőverseny eredménye:

1. helyezett: Fő a siker
2. helyezett: Nurses
3. helyezett: Tóparti Vagányok

1. különdíj: Ohbk
2. különdíj: Tápió

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.