- hirdetés -

Békés megyére is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki vasárnap a meteorológiai szolgálat.

Másodfokú a figyelmeztetés, vagyis az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint megyénkben is tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Az előrejelzés szerint a napsütés mellett északon és keleten várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. A déli, kora délutáni óráktól ismét záporok, zivatarok alakulnak ki. A hőmérséklet napközben 29-33 Celsius-fok között, késő este 23 fok körül alakul.

Fontos, hogy sok vizet igyunk
Fontos, hogy sok vizet igyunk

Vasárnap is nagyon erős, akár 7,6-os értéket elérő UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Ezért fokozottan érdemes védekezni a leégés ellen. Aki teheti, az ne tatózkodjon a napon 11 és 15 óra között.

Van még jópár alapszabály, amit a saját magunk érdekében érdemes megfogadni, hogy melyek ezek, azt elolvashatod a megyei katasztrófavédelem oldalán, ide kattintva.

Vincze Tibor közbiztonsági referens arra hívta fel a figyelmet, hogy kánikula idején több orosházi intézményben lehet egy kicsit felfrissülni, megpihenni, éljünk a lehetőséggel, ha szükségét érezzük.

Pihenést biztosító épületek:

Petőfi Művelődési Központ
Platán Idősek Otthona (Teréz u. 14. )
Ezüst fenyő Idősek Otthona (Táncsics u. 8. )
Nappali Melegedő (Szabó Dezső u.)
Öreg Tölgy Klub (Iglói u. 7. )
Reménység Klub (Lórántffy u. 35. )
Gyöngyvirág Klub (Székács J. u. 3. )
Őszirózsa Klub (Kiss E. u. 19.)
Orosháza Jézus szíve katolikus templom előtere (Széchényi tér 1.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.