- hirdetés -

Turisztikai vonzerőt is jelent a város legújabb beruházása – Gyopároson alakították ki a kalandparkot, melyet csütörtök délután adtak át ünnepi keretek között. Többszintű pályák, összesen 32 akadály várja a sportos kikapcsolódást keresőket péntektől.

A kalandpark legmagasabb pontja 15 méter, ahová egy mászófán lehet eljutni. Érdemes kipróbálni a két fa közé kifeszített, 15 méter hosszú függőhidat, és a különböző nehézségű pályákat, az akadályok 1 és 8 méter magasság között sorakoznak. Bemelegíteni az öt állomáshelyet magában foglaló gyakorlóakadályokon lehet. Természetesen kifejezetten erre a célra való védőeszközöket használni kell, 30 ilyen felszerelés van a parkban, és segít a szakképzett személyzet is – ismertette a részleteket Csizmadia Gergely.

Bátrak és adrenalinfüggők - itt az új terep, lehet mászni (Fotó: Püspöki Zsolt)
Bátrak és adrenalinfüggők – itt az új terep, lehet mászni (Fotó: Püspöki Zsolt)

A kalandparkot működtető Városüzemeltetési Zrt. igazgatója hozzátette, a háromévesektől kezdve a vállalkozó kedvű felnőttekig itt mindenki megtalálja az aktív kikapcsolódás lehetőségét.

A városi forrásból épült kalandparkot csütörtökön Zalai Mihály alpolgármester adta át, megnyitva ezzel a nagyérdeműnek. A városvezető úgy fogalmazott, a 15 millió forint városi önerőből épült kalandpark egy újabb turisztikai attrakció az idelátogatóknak, színesebbé vált Orosháza-Gyopárosfürdő idegenforgalmi kínálata.

Csizmadia Gergely a kalandparkot üzemeltető Városüzemeltetési Zrt. igazgatója (j) és Zalai Mihály alpolgármester (b) adja át a kalandparkot az Alföld Gyöngye Hotel mellett (Fotó: Rajki Judit)
Zalai Mihály alpolgármester (b) és Csizmadia Gergely, a Városüzemeltetési Zrt. igazgatója adja át a kalandparkot az Alföld Gyöngye Hotel mellett (Fotó: Rajki Judit)

Az Alföld Gyöngye szomszédságában kialakított kalandpark július 4-étől látogatható, mindennap 10.30-tól egészen este hétig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.