- hirdetés -

Lezárult a teniszezők tavasz-őszi rendszerben bonyolított országos bajnokságának első félideje. Az OB-s és megyei felnőtt csapatok a bentmaradásért küzdenek, a fiatalok viszont kiválóan teljesítenek. Értékelünk.

A tavaszi teljesítményekről, eredményekről kérdeztük az Orosházi Városi Teniszklub edzőjét, Németh Istvánt.
– Sajnos kevés jóról tudok beszámolni – kezdte a kiváló játékos, edző. – Ami fontos, hogy az OB II-es, az OB III-as és a megyei csapatunk minden mérkőzésén kiállt és becsülettel küzdött. Az eredmények azonban elmaradtak a várttól. Az OB II-es csapat a nyolc csapatos bajnokságban a 7. helyen áll. Sajnos a bennmaradási tervek elszállni látszanak, bár az őszi szezon még hátra van – fogalmazott Németh István.

A szövetség megreformálja 2015-re a bajnoki rendszert és jelenleg úgy néz ki, öt csapat fog kiesni, amiben valószínűleg benne lesz az orosházi is.

Fedett után már szabadban az orosházi teniszezők (Fotó: Vági Kata)
Van még egy szezon, lehet javítani (Archív fotó: Vági Kata)

– Sajnos tavasszal különböző munkahelyi és egyéb akadályoztatások miatt sokszor nem a legjobb csapatunkkal tudtunk pályára lépni, és ez látszik az eredményen. Az OB III-as csapatunk a hatos mezőnyben a hatodik pozíciót foglalja el. Ezek a fiatalok most először indultak OB-s bajnokságban, most először tapasztalják meg ezt a légkört és azt, hogy esetleg 25-ször is visszajön egy labda és így is be kell tudni fejezni a poént. Jó iskola ez, és nekik van esélyük megragadni ebben az osztályban. Megyei csapatunkban – néhány szülővel kiegészülve – azok a srácok játszanak, akik nem fértek be az OB III-as keretbe. Ők jelenleg a kilences mezőny hetedik helyén állnak. Náluk is bízunk és bízhatunk a jobb szereplésben – adott értékelést Németh István.

A gyerekek egyre jobban játszanak

Amikor az utánpótlás korú fiatalokról kérdezem, már mosolygósabb az edző, a korosztályos versenyeken szépen szerepelnek a gyerekek.
– A 13 éves Lehoczki Panka épp most vitézkedik a 16 évesek közt a Vidékbajnokságon. Két 18 éves fiúnk, Dán Zsolt és Tóth Tamás a Vidékbajnokságon harmadik lett, ezzel kivívták az országos döntőn való részvétel jogát. Ők nem csak csapatban, de egyéniben és párosban is játszanak még. Juhos Tibor idén lépett egy korosztállyal feljebb. Tavaly a 12 évesek közt a ranglista 4. helyén állt, idén a 14 évesek közt a 20.,de ő még sokkal előrébb is jöhet, hisz még jövőre is ennek a korcsoportnak lesz a tagja. Remélem, hogy Tibi és Panka a következő évet már a top 10-ben kezdheti – tette hozzá a szakember.

Németh István bízik benne, hogy az OB-s csapatoknak a nehézségek ellenére sikerül kivívni a bennmaradást, bár ehhez OB II-ben kisebb csoda kellene.
– Ha ezek a vágyaim megvalósulnának, azt mondanám, hogy jó volt ez az év – zárja a beszélgetést az edző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.