- hirdetés -

Két bevetést tartogatott a hétfő az orosházi tűzoltóknak. Nagyszénás után ősgyep égett, Orosházán pedig egy Kutasi utcai ingatlant veszélyeztetett a tűz. 

Mintegy 50 hektáron égett a tűz Nagyszénás és Csabacsűd között hétfőn. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint fű és zöld gyep égett, négy munkagéppel szántották körbe a területet, hogy így fékezzék meg a tűz továbbterjedését, három gépjárműfecskendővel pedig a lábon álló gabonát védték.

A tűzhöz két orosházi, valamint egy szarvasi és egy békéscsabai egységet riasztottak, Szarvasról, Békéscsabáról és Hódmezővásárhelyről pedig három vízszállító segített.

Orosházán a Kutasi utcában, az egyik ingatlan mögötti bozótosban eddig ismeretlen okból tűz keletkezett délután fél öt körül. A tűz gyorsan terjedt, és áthúzódott a Kutasi 2. szám alatti ház udvarára, ahol lángra kapott a kerítés és egy kis sufni is. A lángok veszélyezették az udvaron álló autót, amit a szomszédok végül még a tűzoltók érkezése előtt kitoltak az utcára. A tűz majdnem elérte a lakóházat, az udvarról pedig továbbterjedt a szomszédos lakatlan területre.

Összességében mintegy 500 négyzetméter égett le. A helyszínre egy orosházi és egy mezőkovácsházi tűzoltóautó vonult. A 9 tűzoltónak körülbelül fél óra alatt sikerült megfékeznie a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nem jelentős.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.