- hirdetés -

A Hozom-viszem adományhelyen jelenleg is rengeteg felnőtt és gyermekruha, műszaki cikk, szekrény, játék várja új gazdáját.

Márciustól működik a Mikszáth Kálmán utcán az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület égisze alatt az az adományhely, mely az elmúlt hónapokban már nagyon sok emberen segített.

Megléte óta egyre többen keresik fel az adományhelyet. Mindennek van helye – vélik az egyesület tagjai, akik szabadidejüket nem sajnálva segítik a nehéz körülmények között élőket. Szerencsére sokan gondolják úgy, hogy adni jó, így a számukra feleslegessé vált, de jó állapotban lévő dolgokat szívesen ajánlják fel rászoruló embertársaiknak. Sokaknak szükségük is van rá.

– Idősek, fiatalok, nagycsaládosok és egyedülállók egyaránt felkeresnek bennünket. Segítünk, akinek csak tudunk, hiszen ezért jött létre a Hozom-viszem adományhely – tájékoztatott Ilyés Gábor, az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület elnöke. – Szerencsére adományozó is akad szép számmal, örömteli, hogy sok az önzetlen segítő. Nehézség azonban, hogy anyagi támogatás híján nehezen tudjuk megoldani a szállítást és rakodást, hisz abban is igyekszünk segíteni, hogy a nagyobb adományokat – szekrények, mosógép stb. – elhozzuk, majd eljuttassuk a rászorulókhoz – emelte ki Ilyés Gábor.

Bár nagyon sok idejét és munkáját leköti az egyesületnek az adományhely működtetése, az ételosztásokról sem mondtak le. Legutóbb a piactéren, utó-gyereknapi ételosztást tartottak.
– Eddig még nem rendeztünk kifejezetten gyereknap alkalmából ételosztást, most úgy gondoltuk kipróbáljuk. Az ételosztások miatt – amiket az utóbbi időben főként vidéken tartottunk  – kicsit elcsúsztunk az időponttal, de igyekeztünk kárpótolni és minden földi jóval ellátni a nehéz körülmények között élő családokat, és főként a gyerekeket ezen a napon. 400 adag húslevet és ugyanennyi húsos káposztát, valamint 100 adag bolognai spagettit főztünk, de volt pizza, kókuszgolyó, sőt a szülők gyerekruhákból is válogathattak, amit erre az alkalomra gyűjtöttünk össze 3 hónapon keresztül – mondta Ilyés Gábor.

Az adományhely kedden és csütörtökön 10-től 12-ig, valamint 15 és 17 óra között tart nyitva a Táncsics gimnáziummal szembeni üzletsoron.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.