- hirdetés -

Az orosházi kajakos tehetség edzőt és klubot váltott, de úgy tűnik, továbbra is hozza az eredményeket.

A fiatal kajakos lánynak határozott elképzelése van arról, mit is akar, ezért mindent megtesz, sorra hozza az utánpótlás eredményeket és négy magyar bajnoki címet is szerzett korosztályában.

Eddig Szarvason edzett, de a múlt heti válogatón már győri színekben indult.
– Tavaly novemberben edzőt váltottam, Fazekas Tibor lett az új trénerem, aki a győri klubban edző, így én is költöztem – mondja Luca, aki úgy érzi, jól döntött, hiszen az új helyen csak négyen vannak, így sokkal több idő jut a személyes felkészülésre.

A fiatal sportoló néhány hónapja már csak 500 és 1000 méterre készül, ez alapján kapja meg az edzéstervét. Úgy tűnik, a váltás nem törte meg Lucát, hiszen a június 11-i, Sukorón rendezett nanjingi Nyári Ifjúsági Olimpia válogatóversenyét megnyerte. Az 1997-98-as születésű ifjúsági versenyzők közül 24 női kajakos indult, itt tudott győzni.

Homonnai Luca már kijutott az ifi Eb-re és az ifi olimpiára. Most a vb részvételért lapátol (Fotó: kajakkenusport.hu)
Homonnai Luca már kijutott az ifi Eb-re és az ifi olimpiára. Most a vb részvételért lapátol
(Fotó: kajakkenusport.hu)

– A válogatón már reggel 9-kor elkezdődött a verseny 500 méteren – eleveníti fel a történteket Luca. – Speciális volt a pálya, kettessével indultunk. Az első három kört időre mérték, ezt követően már egyenes kiesés volt, ahol mindig sikerült győznöm. A végén az újpesti Piller Szabinával küzdöttem meg, akit sikerült 6 másodperccel megelőznöm – mondta.

Az ifjúsági olimpiát augusztus 10-30-a között rendezik. Luca szerint még korai az esélylatolgatás, nem ismeri ellenfeleit és addig sok versenye is lesz. A válogatott edzője annyit elárult, hogy nem lesz éppen sétagalopp a következő néhány hét.
– Kiemelt lesz a felkészülés a nanjingi viadalra. Homonnai Luca már az ifjúsági Európa-bajnokságra utazó csapat tagja, és természetesen rajthoz áll a világbajnoki indulás jogáért is – mondta Hüttner Csaba ifjúsági vezetőedző a Kajak-Kenu Sport oldalának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.