- hirdetés -

Időszerű volt már a Körös Volán orosházi telephelyén az épületek korszerűsítése – 15 millió forintot fordított a közlekedési társaság a Gyártelep utcai épületegyüttesre.

Kedden járta be a telepet a Körös Volán Zrt., egyben a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója. Fekete Antal azt ellenőrizte, hogyan valósultak meg a beruházások.
– Negyven éves az orosházi telephely, és az utóbbi években nem költöttünk rá. Most 15 millió forintból korszerűsítettük. Tervezzük forrás függvényében a további fejlesztést is, hiszen nem zárjuk be a telephelyet, és folyamatos munkát biztosítunk a kollégáknak – emelte ki Fekete Antal.

Az orosházi műszaki üzemet érintő energiaracionalizálási program során kicserélték a homlokzati nyílászárókat, festő- mázoló munkálatokat végeztek, a teraszon pedig új és csúszásgátló a burkolat. A vezérigazgató elmondta, az autóbuszok javítását szolgáló csarnokot is érintette a felújítás.

Fekete Antal vezérigazgató a 27 embernek munkát adó telephely fejlesztését vázolta Zalai Mihálynak (Fotó: Melega Krisztián)
Fekete Antal vezérigazgató a 27 embernek munkát adó telephely fejlesztését vázolta Zalai Mihálynak (Fotó: Melega Krisztián)

– Korábban már lecseréltük a garázskapukat, ezzel 20-30%-os költségcsökkentést értünk el. További megtakarítást várunk a mostani fejlesztéstől, aminek keretében a csarnok födémszerkezetének belső felületét hőszigeteltük, és cseréltük a homlokzati nyílászárókat. A javítócsarnok szerelőaknájának szerkezeti felújítása is megtörtént – emelte ki Fekete Antal.

Biztatónak tartja a 15 millió forintos beruházást Zalai Mihály alpolgármester:
– Noha nem annyira látványos, de szükséges volt a felújítás. Jelzi, hogy biztosított az itt dolgozók munkahelye, és a Körös Volán hosszú távra tervez – emelte ki Zalai.

A helyi buszközlekedést érintő kérdésünkre az alpolgármester elmondta, az önkormányzat és a közlekedési társaság folyamatosan egyeztet, hogy Rákóczitelepen ismét megálljanak a távolsági járatok, döntés még nincs. Erről itt már írtunk.

A közelmúltban egyébként 22 alacsonypadlós, környezetkímélő Volvo autóbusz állt forgalomba a régió útjain, és ősszel további 56 jármű érkezik – ebből lesz, ami Orosházán is szolgáltat majd. Újdonság, hogy ezek a járművek a megszokott barna színek helyett fehérek lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.