- hirdetés -

Új orosházi horgászegyesületet jegyzett be idén tavasszal a megyei törvényszék. A Kedvenc Sporthorgász Egyesület tagjai első felnőtt rendezvényüket is megrendezték a hét végén a 6.sz. homokbánya tónál.

Sem az időjárás, sem a halak nem kényeztették túlságosan a 40 résztvevőt, mégis emlékezetes két napot tölthettek el a versenyzők és az őket kísérő rokonok, barátok.

A 24 órás horgászverseny első számú célja volt, hogy a közös szenvedély által összekötött orosházi és környékbeli horgászok, korra, nemre, vallási hovatartozásra és főként egyesületi tagságra való tekintet nélkül, töltsék együtt a hétvégét, jól szórakozzanak, ismerkedjenek, barátkozzanak – mondta el Vígh Mihály (vagy ahogy a horgászok ismerik „Vígmisi”), az új egyesület elnökhelyettese. A jó hangulatért a gondos szervezők meg is tettek mindent.

Szombat reggel a horgászhelyek kisorsolásával és reggelivel kezdődött a nap (tárcsán sült kolbász és sült hal). Pontban 10 órakor kezdetét vette a verseny. Közben persze ment a szomszédolás, ismerkedés, egymás taktikájának, csalijainak megtárgyalása, itt-ott még egy-egy sör is lecsúszott. Ebédre bográcsgulyást és süteményt, vacsorára virslit fogyaszthattak a versenyzők. A halak az este és az éjszaka folyamán is ritkán „zavarták” a pecásokat.

Vasárnap 12 órakor zárult a 26 órássá avanzsált verseny halfogás része. A 40 versenyzőből mindössze 16-an dicsekedhettek zsákmánnyal, 24-en megúszták kapás nélkül a 26 órát. A mérsékelt eredmény nem a horgászokon múlt. Ők felvonultattak az egyszerű kukoricától kezdve a különböző aromákon, pelleteken keresztül a bojlikig mindent. Mérlegelés és eredményhirdetés után még ott marasztalták a szervezők a résztvevőket egy jól sikerült marhapörköltre. Jellemző volt a verseny hangulatára, hogy az ebédnél többen már arról érdeklődtek, mikor lesz a következő?

Eredmények:

1. Pál Tibor 7,77 kg
2. Rálik Sándor 7,2 kg
3. Sarkadi Csaba 6,81 kg
4. Vitális Ferenc 5,17 kg
5. Kaszás Gábor 4,24 kg

Legnagyobb hal: Rálik Sándor 5,1 kg ponty

Összfogás: 58,14 kg

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.