- hirdetés -

Bogdán Szandra főállású angyal szeretne lenni – segítsünk az orosházi lánynak egy szavazattal, hogy valóra váltsa álmát és segíthessen a látássérültenek.

A Vodafone Főállású Angyal programja nem más, mint egy lehetőség. Lehetőség azoknak, akik elkötelezettek a társadalmi célok iránt arra, hogy egy éven át csak az általuk vállalt, a közjó érdekében végzett tevékenységükre koncentrálhassanak. A angyaljelöltek egy nonprofit szervezettel közösen pályázhatnak.

Orosházi lány is az angyaljelöltek között. Bogdán Szandra számára fontos az önkéntesség és nem is kezdő már.
– Orosházán a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt önkéntese voltam, ezért miután tanulmányaim folytatásaként felkerültem Budapestre nem volt kérdéses, hogy ott is aktívan tevékenykedni szeretnék egy civil szervezetben. A Pest-Buda LEO Klubra esett a választásom.

Szandra a látássérültek segítené főállású angyalként (Fotó: LEO)
Szandra (balról a negyedik) a látássérülteket segítené főállású angyalként (Fotó: LEO)

– A LEO egy szervezet, amelynek olyan 16-28 év körüli fiatalok a tagjai, akik szociálisan érzékenyek és szívesen töltik szabadidejüket a társadalom perifériájára szorult, elsősorban fiatal társaikkal. A LEO-k nem anyagi támogatást nyújtanak, hanem jelenlétükkel, gondoskodásukkal nyújtanak segítséget a fogyatékkal élőknek, kiemelten a vakoknak – sorolja Szandra.

– A Pest-Buda LEO Klub önkénteseivel havi rendszerességgel járunk a Vakok Intézetébe a gyerekekhez mesét olvasni, kézműves foglalkozásokat tartani, hogy egy kicsit kiszakítsuk őket a megszokott hétköznapjaikból és mosolyt csaljunk az arcukra. Ezzel együtt célunk, hogy a látó fiatalokat megismertessük a vak emberek mindennapi életével, növeljük empátiájukat és hajlandóságukat a segítségnyújtásra. Ezért rendeztük meg a „Láss a szíveddel” érzékenyítő napot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen – vázolta a fiatal önkéntes segítő.

Hogy miről is szólt az érzékenyítő nap, kiderül az RTL Híradójából.

[HTML1]

A program siker volt, és Szandra úgy gondolta, lehetne ezt országosan is, hogy minél több fiatalt érjenek el.
– A Vodafone Főállású Angyal program segítségével egy éven keresztül segíthetném a LEO Magyarország munkáját és megvalósíthatnám a Láss a szíveddel projektet.

Ehhez azonban egy kis segítség kell. Támogassuk Szandrát, szavazzatok rá a program Facebook oldalán, ide kattintva, hogy angyal lehessen. A szavazás június 6-a 18 óráig tart.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.