- hirdetés -

Kollégánk arra autózott, hatalmas jégeső verte az autóját. Figyeljetek!

Szombattól megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége, közben marad a meleg – írja előrejelzésében az idokep.hu.

Úgy tűnik, ez be is jött. Kollégánk, Losonczi Dávid autóban ült, amikor 16:20-kor felhívott, hogy Nagyszénás után, Szarvas irányában elkapta őket egy jégeső.
– Elég durva volt, 3-4 percen át óriási intenzitással esett, beszélni alig lehetett a kocsiban, úgy kopogott a jég a karosszérián – mondta a telefonba. Később még egyszer bejelentkezett, egy kukoricatábla mellett álltak meg, ahol vastagon állt a jég a földön.
– Meleg van, 30 Celsius fokot mutat az autó hőmérője, így már olvadnak a jégdarabok – tette hozzá. 

Az időkép előrejelzése szerint véget ér az eddigi szinte zavartalanul napos időjárás, szombattól ugyanis nedvesebb, labilisabb légtömegek áramlanak fölénk, így egyre inkább megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, jégeső, viharos kifutószél és átmenetileg jelentősen csökkenő hőmérséklet kísérhet, az időjárás nyárias jellege azonban továbbra is megmarad. Továbbra is enyhék lesznek az éjszakák, a minimumok jellemzően 13 és 18 fok között alakulnak, a délutáni órákra pedig az ország nagy részén 25 és 30 fok közé melegszik a levegő. – írják.

Figyeljetek a viharra, az autókkal álljatok a garázsba ha nem használjátok, mert sokba kerülhet a jégeső. Azt nem tudom, hogy a települést is elkapta-e a jég, vagy elment mellette. Kommentben megírhatjátok!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.