- hirdetés -

A Magyar Diáksport Szövetség Debrecenben és Balmazújvárosban rendezte meg az V. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntőit középiskolás leány- és fiúcsapatok részére. Az orosházi Táncsics Gimnázium mindkét fronton érintett volt a viadalon.

A lányok Marton Richárd edző vezetésével Debrecenben léptek pályára. A csoportmérkőzéseken a végső győzelemre toronymagasan esélyes győri Bercsényi Szakközépiskola, az érdi Vörösmarty Gimnázium, valamint a váci Madách Gimnázium volt az orosházi együttes ellenfele.

Bercsényi Győr – Táncsics Orosháza 35-15 (18-8)
A lányok a nagy gólkülönbség ellenére sebességben felvették a versenyt a későbbi bajnok ellenében, a bátortalan támadójátékukkal azonban nem tudták megszorongatni a komoly erőfölényben lévő győrieket.

Táncsics Orosháza – Vörösmarty Érd 28-18 (13-11)
Szoros első félidő után az Orosháza végül magabiztosan hozta az elvárható győzelmet.

Madách Vác – Táncsics Orosháza 27-26 (17-15)
A legjobb négy közé jutásért vívott mérkőzésen kiegyensúlyozott első játékrész után feljavult a Táncsics védekezése, 5 perccel a lefújás előtt még vezetett is az orosházi együttes, ám ekkor Zvolenszky Nóra megsérült, az ő hiányát nem tudta feldolgozni a csapat, így egy gólos vereség lett a vége.

Az 5-6. helyért vívott találkozón a dunaújvárosi Rudas Szakközépiskola gárdája volt az Orosháza ellenfele.

Rudas Dunaújváros – Táncsics Orosháza 29-21 (14-9)
A nagyobb tömeggel és sebességgel rendelkező, a mérkőzést végig irányító dunaújvárosi akadémistákat csak a mérkőzés egyes szakaszaiban sikerült megszorítaniuk az orosházi lányoknak, akik így végül a döntő 6. helyén végeztek.

Marton Richárd: – Összességében hullámzó játékot nyújtott a csapat, nem tudtuk a saját tudásunkat nyújtani. Az együttes legjobbja a mindvégig kiegyensúlyozott formát mutató Takács Klaudia volt, aki jó védekezést produkált és valamennyi mérkőzésen hozta a tudását. A hullámzó játék ellenére dicséret illeti a játékosokat. Egyedüli iskola vagyunk az országban, ahonnan fiú és lány csapat is bejutott az országos döntőbe. Ez is mutatja, hogy milyen magas szintű munka folyik városunkban.

A Táncsics 6. helyezett leány csapata: Szaszkó Szabina, Szécsényi Réka, Zsedényi Eszter (kapusok), Szűcs Dalma (27 gól), Molnár Imola (15), Zvolenszky Nóra (15), Balogh Vanessza (14), Bene Viktória (8), Antal Dorina (4), Borgulya Alexandra (4), Mackaski Alexandra (2), Borbély Fruzsina (1), Dobos Dominika, Takács Klaudia. Edző, testnevelő: Marton Richárd.

Orosházi kézilabdás diákolimpikonok (Fotó: Rónyai Szilvia)
Orosházi kézilabdás diákolimpikonok (Fotó: Rónyai Szilvia)

A fiúk Balmazújvárosban léptek pályára a békési Szegedi Kis István Gimnázium, a veszprémi Medgyaszay Gimnázium és a budapesti Pogány Frigyes Gimnázium ellen.

Táncsics Orosháza – Szegedi Kis Békés 25-24 (11-12)
A csoport első mérkőzését reggel 8-kor játszották a fiúk, kicsit görcsösen, hiszen a Békést a megyei döntőben egyszer már sikerült legyőzni. Egy torna első mérkőzése sohasem egyszerű, de a srácok teljesítették a kötelezőt.

Medgyaszay Veszprém – Táncsics Orosháza 27-22 (13-8)
A második mérkőzést a veszprémi Medgyaszay Gimnáziummal – az MKB Veszprém Éles József által irányított serdülő csapatával – játszotta a Táncsics. A fiúk méltó ellenfelei volt a nagynevű riválisnak, akik azonban sajnos magasságban, tömegben és összeszokottságban is felülmúlták az orosháziakat.

Táncsics Orosháza – Pogány Budapest 26-26 (10-12)
A harmadik mérkőzését a Pogány Gimnázium csapatával, a PLER Budapest serdülőivel vívta az Orosháza. Itt egy döntetlen már elegendő volt a csoport második helyének megszerzéséhez és a négyes döntőbe jutáshoz. Döntetlen lett.

Következett a keresztjáték, ahol a házigazda Balmazújvárostól vereséget szenvedett az orosházi gárda, így a balatonboglári Mathiász Tagintézménnyel játszhattak a harmadik helyért.

Mathiász Balatonboglár – Táncsics Orosháza 31-28 (14-16)
Nagy csata, óriási akarat és kemény küzdelem jellemezte a bronzmérkőzést. A félidőben 14-16-ra vezetett a Táncsics, a második félidő is fej fej mellett zajlott, óriási izgalmak közepette. A vége előtt 4 perccel egy góllal vezetett a boglári csapat, ekkor hétmétereshez jutottak, az Orosháza pedig kiállításhoz. Kettő lett a különbség. Volt még egy orosházi lehetőség a felzárkózásra, de a megítélt büntetőt elhibázták, így maradt a hazai előny. Picit taktikusabb játékkal akár az érmet is megszerezhette volna a csapat, nem érdemeltek vereséget a fiúk.

Barna Károly: – A legnagyobb dicséret illeti minden játékosomat. Nagy akarattal és elszántsággal küzdöttek minden mérkőzésen. Nagynevű ellenfelek mögött végeztünk a 4. helyen. Nem gondolnám, hogy bármely játékosomnak szégyenkeznie kellene, hiszen az ország legjobbjai között lenni nem kis dicsőség. A csapat minden tagja büszke arra, hogy a gimnázium tanulójaként küzdhetett a legjobb eredmény elérésre érdekében. Nagy öröm számunkra, hogy országos elismerést tudtunk szerezni iskolánknak, tanárainknak. Köszönjük azt a támogatást, amivel egész évben hozzájárultak zavartalan felkészülésünkhöz.

A Táncsics 4. helyezett fiú csapata: Rákóczi Gábor (kapus), Bella Csaba (21 gól), Simon Boldizsár (21), Szilágyi József (19), Zvolenszki Attila (18), Zalai Csanád (15), Kiss Alex (8), Almási László (7), Ravasz Tamás (4), Kiss Axel (2), Szkaliczki Dániel (2), Németh István (1), Kristofóri Botond (1). Edző: Barna Károly. Testnevelő: Pásztor István.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.