- hirdetés -

Az elmúlt hétvégén rendezték a 17. OTP Bank Nemzetközi Szupermaraton Kerékpáros és Görkori Túrát. A Békéscsaba-Arad-Békéscsaba 200 km-es távot közel ezren teljesítették. A népes mezőnyben természetesen ezúttal is voltak orosháziak, sőt, a női váltó győztes csapatának egyik tagja is városunk szülötte.

A nagymúltú versenyen korábban is indultak szép számmal orosháziak, főleg a kerékpárosok vitézkedtek. Idén a futók között akadt olyan, aki teljesítményével kiemelkedett.

Patyiné Bogdánffy Ágnes korábban igazolt atléta volt, jelenleg a Táncsics gimnázium testnevelő tanára, ám továbbra is aktívan vesz részt különböző utcai futóversenyeken. Egy ilyen versenyen kérte fel a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club elnöke, hogy induljon velük a maratonon, amit elvállalt.
– Magammal szemben csak a tisztes helytállás volt a cél. Tudtam, hogy mennyi idő alatt szeretném teljesíteni a rám eső szakaszt, illetve tudván, hogy én vagyok a csapat “legrutinosabb” tagja, csak annyit szerettem volna, hogy ne rajtam múljon az esetleges jobb helyezés – mondta az OrosCafénak Ági.

A győztes női váltó: Juhász Tünde, Koléner Viktória, Szabó Krisztina, Patyiné Bogdánffy Ágnes,  Váczi Lili (Fotó:  Seres Gábor)
A győztes női váltó: Juhász Tünde, Koléner Viktória, Szabó Krisztina, Patyiné Bogdánffy Ágnes, Váczi Lili (Fotó: Seres Gábor)

A csapatverseny során a napi 100 kilométert előre meghatározott etapokon kell teljesíteni, ezen belül a versenyzők döntik el, ki melyik távot futja.
– Én első nap 14,7-et, második nap 25,1-et futottam le. Közben figyelnünk kellett a többi csapatot is, de már az első nap végén, Aradon is majdnem 20 perces előnyünk volt. Így a második napon arra ügyeltünk, hogy az előny ne csökkenjen. Ez sikerült, így 16 óra 6 perc 1 másodperces eredménnyel megnyertük a női váltó csapatversenyt – tette hozzá büszkén.

Ági hetente 50 kilométert fut, így elmondása szerint maga a táv teljesítése nem jelentett különösebb nehézséget. Az időjárás azonban próbára tette őket, a hűvös szélhez kellemetlen, hideg eső is társult.
– Ettől függetlenül nem volt megerőltető a verseny. Olyan hangulatban telt ez a két nap, amit csak azok tudnak átérezni, akik ott voltak. Segítettük egymást, de ugyanúgy segítettünk, szurkoltunk más csapatoknak is: ha kellett menet közben frissítőt adtunk egymásnak – zárta élményeit Patyiné Bogdánffy Ágnes.

Cukorbetegen is lehet ennyit futni

A futók között volt még egy teljesen orosházi csapat, az Álmok ereje TEAM. A Boa Csaba, Jónás Mónika, Török Zoltán, Berta Szabolcs és Erostyák Zoltán alkotta társaság az 5 fős váltók között a 30. lett 18 óra 16 perc 16 másodperces idejével.

– Mivel már a korban is benne vagyunk és igazán egyikünknek sem a futás a sportja, így csak az volt a cél, hogy leküzdjük a távot – mondta a motivációt firtató kérdésünkre a csapat ismert tagja, Erostyák Zoltán.

Az Álmok ereje TEAM: Jónás Mónika, Berta Szabolcs , Boa Csaba, Török Zoltán, és Erostyák Zoltán. (Fotó: Berta Szabolcs Facebook oldala)
Az Álmok ereje TEAM: Jónás Mónika, Berta Szabolcs , Boa Csaba, Török Zoltán, és Erostyák Zoltán.
(Fotó: Berta Szabolcs Facebook oldala)

– Én magam is igyekeztem minél jobban teljesíteni, személyes edzéstervet készítettem, megfogadtam a hosszútávfutók tanácsait. Személyesen szerettem volna példát mutatni a cukorbeteg társaimnak, hogy így is lehet – tette hozzá a múzeológus, tanár és sportedző. Zoli a csapat eredményét kiválóra értékelte, az összetartást és a csapategységet emelte ki, mint a legfontosabb hajtóerőt egy ilyen hosszú versenyen.

Gábor kamerázott

A kerékpárosoknál információink szerint Orosházáról egyéniben Pekár Áron és Szebeni Gábor indult. Gábor meg is örökítette a szupermaraton pillanatait, nézd meg a videót.

Mellettük tandemkerékpárral Dobrai Imre és Dobrainé Magony Izabella indult a versenyen, akik írásunk megjelenése után küldtek magukról egy fotót, amin boldogan pózolnak a célban. Természetesen ezt is közzétesszük, ők is megérdemlik a rivaldafényt

A Dobrai család tandemkerón tekerte le a távot
A Dobrai család tandemkerón tekerte le a távot

A végleges eredményeket és időket ide kattintva találjátok meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.