- hirdetés -

Néhány napja elismerő oklevéllel jutalmazták a Jövő Építők TDM által üzemeltetett Orosházi Tourinform Irodát.

Az orosházi szervezet kiválóan megfelelt a Magyar Turizmus Zrt. 2013-as ellenőrzésén, 100 százalékos eredményével érdemelte ki az elismerést, amelyet Kocsis Tímea, az iroda munkatársa vett át Hajdúszoboszlón, az Országos Tourinform Találkozó keretében.

Ezt az oklevelet kapták
Ezt az oklevelet kapták

– Tavaly, amikor átvettük a Tourinform Iroda működtetését, az első dolgunk volt, hogy beköltöztettük a városközpontba, az új Városmarketing Irodával egy helyiségbe. Itt természetesen megteremtettük a Magyar Turizmus Zrt.-vel kötött szerződésben foglaltaknak megfelelően az arculati, infrastrukturális és egyéb feltételeket. Ezek betartását ugyanis szigorúan ellenőrzi az országos marketingszervezet – sorolta az értékelést megelőző intézkedéseket Dedák Angéla, a TDM elnöke.

Az orosházi iroda teljesítményét 125 másik tagirodáéval vetették össze, míg a helyi turisztikai információs hely 100 százalékos értékelést kapott, az országos átlag mindössze 88 százalék lett.

– A szakmai ellenőrzés során vizsgálták a kollégák hozzáállását és munkáját, a kötelező elemek megfelelő használatát, valamint az előírt feladatok (pl. adatfrissítés a Nemzeti Turisztikai Adatbázisban) teljesítését – tájékoztatott az irodavezető az értékelés részleteiről. – Az Orosházi Tourinform Iroda működése persze nem ebben a pár hónapban alakult ki. A kiváló értékeléshez jelentősen hozzájárult az az évek óta bejáratot rendszer, amelyet Nagy Lászlóné elnökségével a Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület alakított ki – ismerte el az elődök munkáját Dedák Angéla.

Az orosházi szakemberek szerint fontos a szakmai elismerés, azonban az ideérkező turisták elégedettsége a leginkább mérvadó a napi munkájuk során, hiszen a Tourinform Iroda úgy tudja öregbíteni Orosháza hírnevét, ha lehetőség szerint minden vendégnek tud segíteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.