- hirdetés -

Tavaly Békéscsabára került a vetélkedő fődíja, egy személygépkocsi. Idén is így lesz? Közlekedik a család május 24-én.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőjét. Az országos döntőn a megyei versenyeken legjobban teljesítő csapatok vesznek majd részt.

Békés megyében május 24-én lesz alkalmuk a vállalkozó kedvű családoknak arra, hogy összemérjék tudásukat. A közlekedéssel kapcsolatos érdekes és tanulságos feladatokkal az AutoMobil Körös Kft. telephelyén (Békéscsaba, Szarvasi út 74.) várják majd a szervezők a gyermekeket, illetve szüleiket – tájékoztatott  a megyei rendőr-főkapitányság.

A csapat minimum háromtagú: a két szülő mellett legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeknek is részt kell vennie a játékban. Kisebb gyermekeknek idősebb testvéreik nyújthatnak segítséget a feladatok megoldásában. Feltétel, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel. Elsőként KRESZ tesztlapot kell kitölteni, így a családok a közlekedési szabályokra, elsősegélynyújtásra, a rendőri karjelzésekre vonatkozó ismereteik felfrissítésével készülhetnek a megmérettetésre. Több olyan állomás is lesz, ahol az ügyesség számít: felnőttnek autóval kell végigmennie egy pályán, a gyerekeknek pedig kerékpáros ügyességi feladatot kell teljesíteniük. Lesz részeg szemüveg, bolond kerékpár, motoros szimulátor. A családoknak nyolc állomást kell bejárniuk, a feladatok körülbelül másfél óra alatt teljesíthetők.

Az országos versenyt 2013-ban a békéscsabai Huszár család nyerte, a szervezők remélik, idén is Békés megyébe kerül majd a fődíj, egy Skoda személygépkocsi.  A vetélkedőre előzetesen ezen az oldalon lehet regisztrálni, de május 24-én 9 és 13 óra között a helyszínen is nevezhetnek a csapatok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.