- hirdetés -

A 2013-as adóév adónyilatkozata kapcsán tájékoztat az adóhatóság.

A bevallási kötelezettség teljesítésének legegyszerűbb módja az adónyilatkozat benyújtása. Amennyiben valaki 2013-ban munkáltató(k)tól, kifizető(k)től szerzett jövedelmet, és a munkáltató(k) által levont adó, adóelőleg, és a ténylegesen fizetendő adó különbözete az 1 000 forintot nem haladja meg, és a kifizető(k) az adót maradéktalanul levontá(k), akkor a 1353 számú személyijövedelemadó-bevallás kitöltése helyett Adónyilatkozatot tehet.

Érdemes áttanulmányozni a munkáltatótól kapott 13M30-as igazolást, mert ezen az is szerepel hogy az adózó jogosult-e az Adónyilatkozat benyújtására. Ebben az esetben, nem kell mást tenni, mint az igazolás adatait átmásolni az adónyilatkozat megfelelő soraiba. A nyilatkozat a családi kedvezménnyel nem csökkentett összevont adóalapja és valamennyi, bevallási kötelezettséggel járó külön adózó jövedelmének együttes összegét, a személyi jövedelemadó kötelezettséget és a levont adóelőleget tartalmazza.

Függetlenül attól, hogy esetleg az összes – munkáltató(k)tól/kifizető(k)től kapott – igazoláson az szerepel, hogy az adózó adónyilatkozat beadására jogosult, lehetséges, hogy a kapott igazolásokat együttesen értékelve mégsem teljesítheti adóbevallási kötelezettségét az adónyilatkozattal. Az adónyilatkozat benyújtásának határideje 2014. május 20.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.