- hirdetés -

Dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa panasznapot tart Békés megyében. Május 5-ig várják a panaszosok leveleit.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem tudják a megszokott úton, például e-mailben bejelenteni az orvoslás nélkül maradt sérelmeiket, vagy nehézséget okoz egy beadvány megfogalmazása. Ezért Székely László – elődei munkamódszerét folytatva – a személyes találkozásra is lehetőséget ad.

Májusában látogat megyénkbe az ombudsman, akit elkísér a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese, dr. Szabó Marcel és a Magyarországon élő nemzetiségek érdekeinek védelmét ellátó helyettese, dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet.

A megye nagyobb városainak polgármesteri hivatalában, így az orosháziban is április 11-e és május 5-e között panaszládákat helyeznek ki, ezekbe várják az ombudsmannak szánt leveleket, melyekhez érdemes csatolni a panasszal kapcsolatos iratok fénymásolatait. De elküldhető postán is az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához (1051 Budapest, Nádor u. 22.), vagy e-mailben a panasz@ajbh.hu címre. A beadványokat az ombudsman kivizsgálja, és ha szükséges, találkozik a beadványozóval.

Az alapvető jogok biztosának feladatairól, tevékenységéről honlapján, ide kattintva tájékozódhatsz. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.