- hirdetés -

Sorozatunk következő részében a Horváthné Kriczki Zita vezette Gyopár Táncsport Egyesületet mutatjuk be.

A Gyopár Táncsport Egyesület és Horváthné Kriczki Zita neve hallatán mindenkinek a társastánc jut eszébe. Az egyesület elődjét 1962-ben alapította Zsoldos Imréné Magda, aki több generáción át tanította a táncolni vágyókat. Tanítványaként kezdte pályafutását Kriczki Zita is, akit az elegáns mozgásforma olyannyira magával ragadta, hogy a versenytánc legmagasabb osztályáig jutott, később a Magyar Táncművészeti Főiskola mesterszakán diplomázott, közben folytatta elődje munkáját.

Gyopár Táncklub a tavalyi Tavaszi Fesztiválon (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)
Gyopár Táncklub a tavalyi Tavaszi Fesztiválon (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

Családjában a tánc körül forog az élet: férje a táncpartnere, lányuk is eredményesen versenyzett, és remélhetőleg két unokájuk is követi majd a példát. Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt igyekszik átadni tudását és az egész életét átszövő táncszeretetet, mindazt az eleganciát és tartást, amit a műfaj magában hordoz. Hitvallása szerint mindenkit meg lehet tanítani táncolni, aki igazán szeretné.

Az országos bajnokságok döntősei, dobogós és győztes párosai sokszor az ő tanítványai közül kerültek ki. Terveik között szerepel, hogy nagyszabású formációs versenynek adjon otthont városunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.