- hirdetés -

Gyakori látvány az orosházi tavak körül a horgász. Szombat délelőtt azonban nem horgászbottal a kezükben indultak a vízpartra a Kinizsi Horgász Egyesület tagjai, hanem szemeteszsákkal.

Ezúttal a pecások is tehettek valamit a környezet óvásáért, méghozzá egyszerűen. A Kinizsi Horgász Egyesület környezetvédelmi napot tartott, melynek keretében közel 60 tag gyűjtött eldobált hulladékot.

– Évente több környezetvédelmi megmozdulást is szervezünk, a mostani aidén az első. Az orosházi tavakon szedjük össze a szemetet, ami szennyezést okozhat a vízben – fogalmazott Bozsár Lajos, a mintegy 870 tagot számláló egyesület nemrég megválasztott elnöke.

(Fotó: Rajki Judit)
Megtisztították a tópartot az orosházi horgászok (Fotó: Rajki Judit)

– Szerencsére évről évre kevesebb az eldobált hulladék, a horgászok ügyelnek arra, hogy tiszta környezetet hagyjanak maguk után – értékelt az elnök.

Három vízpartot, az úgynevezett Kristály tavat, a Homokbányát, illetve a gyopárosi tavakat tisztították meg a tagok, a nap végére két konténernyi szemetet sikerült összegyűjteni. Bozsár Lajos az OrosCafénak elmondta, ez a mennyiség a tavak területéhez képest elenyésző, idén aránylag kevés volt a szétdobált hulladék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.