- hirdetés -

Tartósan munkanélküli emberek foglalkoztatására nyert jelentős összeget a több cégből összeálló Pannon Fine Food Kft. A 109 leendő munkavállaló szeptembertől kezdhet dolgozni az egykori Barnevál újraindított üzemében.

Tavaly decemberben írtuk meg, hogy újraindul a termelés az egykori Barneválban. Az Október 6. utcai üzemben gőzerővel dolgoznak a felújításon, készülnek az őszi indulására. Mindeközben a cégvezetők sem tétlenkedtek, pályáztak és nyertek.

– Április 2-án kaptuk az értesítést, hogy a munkahelyteremtő pályázaton 109 fő foglalkoztatásához nyertünk támogatást – mondta az OrosCafénak Kutni József, a Green-Divízió Kft. ügyvezetője. – A támogatás mértéke 2,2 millió Ft/fő, a pályázat pedig 47,4 %-os intenzitású, a fennmaradó összeget természetesen a cég állja. Azt vállaltuk, hogy tartósan munkanélküli embereket veszünk fel. De nem csak a pályázatban vállalt 2 évig akarjuk őket foglalkoztatni, hosszabb távon gondolunk – fogalmazott.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kutni József tulajdonos, Simonka György országgyűlési képviselő és Elekes Lajos, a Merian Foods Kft ügyvezetője egyeztet az üzemben (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szeptemberre tervezett induláskor minimum 200 ember kezdi majd el a munkát, de Kutni József bízik benne, hogy a további szükséges munkaerő alkalmazására újabb pályázatokat is kiírnak, hiszen ezek nagyban segítik a cég indulását és a hosszú távú, gazdaságos működését.
– Továbbra is számítunk Simonka György képviselő úr segítségére, hiszen erről a munkahelyteremtő pályázatról is ő tájékoztatott bennünket tavaly egy szakmai fórumon. Majd idén januárban, amikor az üzemben járt, javasolta, hogy induljunk el ezen a kiíráson. Ezt megtettük, és szerencsére nyertünk is – mondta Kutni József.

Az újrainduló üzemben hízott liba- és kacsa vágást, feldolgozást és csomagolást végeznek majd, kezdésként évi 10 ezer tonna kapacitással terveznek. Mindehhez modern géppark is szükséges, így közel 500 millió forint értékű berendezés érkezik az üzembe – szintén pályázatból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.