- hirdetés -

Orosháza legnagyobb taglétszámú sportegyesülete, az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület életében jelentős eseményeket hozott az idei esztendő.

Az egyesület január 25-én megtartott évi rendes közgyűlésén lemondott az addigi elnök, dr. Ökrös Ferenc. Ezután javaslat érkezett a jelenlévőktől, hogy az egy év múlva lejáró mandátumát ne töltse ki a vezetőség sem, hanem egy füst alatt válasszanak elnököt és teljes vezetést is az egyesület élére. A vezetőség visszahívását a közgyűlés elfogadta. Megalakult a háromtagú jelölő bizottság és kitűzték a tisztújító közgyűlést március 22-re.

Bozsár Lajos
Bozsár Lajos a Kinizsi új elnöke

Az egyesület taglétszámához viszonyítva alacsony részvételi arány mellett megtartott tisztújító közgyűlésen megválasztották az új vezetőséget, amely öt évre kapott mandátumot és amelynek tagjai a következők:

Elnök: Bozsár Lajos
Alelnökök: Gálik József, Hering Zoltán
Titkár: Pelle Zsolt
Gazdasági vezető: Doktor Imréné
Vezetőségi tagok: Gojdár István, Vojtek Edit, Molnár Imre, Kővári János.
Ellenőrző bizottság: Gombkötő Lajos, Pelléné Fábri Ildikó, Gálik Józsefné.
Fegyelmi bizottság: Doktor Imre elnök, Tötök Tibor, Bánki Horváth Antal.

A frissen megválasztott elnököt arról kérdeztük, melyek azok a feladatok, tervek, melyeket mindenképpen megvalósít?

– Egyesületünk idén 60 esztendős, az évforduló méltó megünneplése a rövid távú feladatok egyike. Nagy hagyományai vannak  az ifjúsági horgásztábornak, ami  a szabadidő kulturált eltöltése mellett a fiatalok környezettudatos szemléletre való nevelésére is lehetőséget kínál. Szeretnénk, ha a tábor idén Orosházán lenne, eddig minden évben messze, a Félhalmi holtágon voltak a gyerekek – sorolta Bozsár Lajos.

Hosszabb távon az egyesület jó hagyományainak megtartása a cél, ilyen például a horgász környezetvédelmi nap és a különböző versenyek.
– Az elmúlt években, hogy úgy mondjam, nem volt súrlódásmentes a kapcsolat a városban működő horgászegyesületek között. Egyik legfontosabb feladatomnak tartom, hogy a többi egyesülettel, kölcsönösségen alapuló jó kapcsolatokat építsünk ki és ápoljunk a jövőben. Minél hamarabb szeretnék a többi egyesület vezetőivel leülni és a kapcsolatok normalizálása mellett a súrlódások okait megszüntetni – vázolta terveit röviden az elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.