- hirdetés -

Az Orosházi Lakásszövetkezet beperelte a nem fizető adósokat. A bíróság eddig közel 20 milliót ítélt meg a szövetkezetnek, de a per tovább folyik. 40 adós inkább részletben fizet, így ők nem járnak bíróságra. 

Mint ismert, az Orosházi Lakásszövetkezet még tavaly indított pert a nem fizető tagok ellen, akiktől mintegy 40 millió forint közös költség megfizetését követelik.

A lakásszövetkezet jogi képviselője, dr. Kaszai Balázs arról tájékoztatott, hogy a Gyulai Törvényszéken, Dr. Pusztai-Sznyida Barbara bíró tanácsa előtt folyamatban levő peres eljárásban 2014. márciusának második fele óta 13 tárgyalás volt.
– Eddig több, mint 40 adós esetében a bíróság ítélettel vagy ítélet hatályú határozattal kötelezte – nem jogerősen – az alpereseket mindösszesen 18,3 millió forint tőke és kamatai, valamint mintegy 1,2 millió forint perköltség megfizetésére – ismertette dr. Kaszai Balázs. – További mintegy 40 adós esetében az Orosházi Lakásszövetkezet meg tudott peren kívül egyezni a peresített közös költségek részletekben történő megfizetésében az adósokkal, ez kb. 10 millió forintot tesz ki, így velük szemben a per megszűnt – tette hozzá.

Mindösszesen tehát 42 alperes esetében várhatóan júniusban folytatódik a per, mivel ezen adósok (akiknek összesen tartozása kb. 12 millió forint és kamatai) érdemben vitatják a tartozásuk összegszerűségét, és emiatt nem hajlandóak a közös költségeket megfizetni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.